Meniu principal

WhatsApp, Facebook și Instagram, o nouă prăbușire a serverelor

În această duminică, la orele pranzului, WhatsApp, Facebook și Instagram se luptau cu o defecțiune majoră. Motivele nefuncționării serverelor sunt încă neclare. De la ora 12:30, ora centrală europeană, cele trei servicii nu au mai funcționat.

În Austria, toate serviciile au fost practic afectate, la nivel național. Au fost detectate de asemenea disfuncționalități și la nivel mondial.

Cele trei servicii au devenit din nou funcționale abia în jurul orelor 15. Înainte de aceasta ora a fost însă haos: în unele cazuri, aplicațiile și platformele puteau fi totuși accesate. Postările deja încărcate au fost vizibile pe Facebook. Dar dacă se accesa o postare sau o notificare, se intra în spirala de așteptare. WhatsApp a notificat conectarea la comunicare, dar acest fapt nu s-a întâmplat în acel interval.

WhatsApp, Facebook, Instagram, la pământ

Transmiterea de mesaje pe WhatsApp, Instagram nu a fost posibilă până la orele 15, nici pe site-ul si nici prin intermediul aplicatiilor. Mulți utilizatori din întreaga lume, și în special Europa Centrală, au fost afectați, arată si harta downdetector.com, unde printre altele sunt afișate tulburările Facebook, Instagram și WhatsApp. Din nou se poate observa că numărul rapoartelor a scăzut  la orele 15:00.

Acesta a fost al doilea eșec uriaș al platformei Facebook în doar câteva săptămâni. La prima cădere a platformei unii utilizatori au fost rămas offline chiar și pentru 24 de ore.

  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares


Lasă un răspuns