Meniu principal

Vizita de lucru a secretarului de stat Lilla Debelka în Sardinia

Secretarul de stat Lilla Debelka a efectuat duminică, 14 aprilie, o vizita de lucru in Italia, la Olbia (Sardinia), la invitația mediului asociativ românesc.

În cadrul vizitei, demnitarul s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Social Culturale “România Unită” și ai comunității românești din Sardinia, o comunitate solidă și închegată, formată din peste 5700 de români. Pe această cale, secretarul de stat i-a asigurat de toată disponibilitatea în vederea unei cât mai bune colaborări între MRP și mediul asociativ românesc, în scopul eficientizării relațiilor dintre conaționalii care trăiesc, muncesc, studiază în această zonă a Italiei și autoritățile din România.

Prin toate planurile sale de acțiuni, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și-a propus să le acorde  sprijin  românilor aflați peste hotare și să își asume rolul de a acţiona, atât pentru întărirea legăturilor cu aceștia cât şi pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor naționale, culturale, lingvistice şi religioase.

De altfel, statul român manifestă disponibilitate totală de cooperare cu autoritățile străine, fiind preocupat de îmbunătățirea dialogului dintre comunitatea românească și țările de rezidență ale românilor din afara granițelor.

„Românii sunt o prezență constructivă  în societățile în care trăiesc, chiar dacă ne-am dori să se întoarcă acasă în număr cât mai mare, iar țara noastră depune demersuri pe lângă statele unde există comunități numeroase, în încercarea de a se asigura că drepturile și libertățile lor sunt respectate. Dorim să avem un dialog deschis  despre modul în care vă putem fi alături! De asemenea, vă încurajăm să vă implicați în viața culturală, socială și politică, din comunitățile în care trăiți, pentru ca vocea dvs să fie auzită. Asigurându-vă încă o dată de sprijinul nostru total, vă doresc succes în tot ceea ce veți întreprinde”, a punctat demnitarul.

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares


Lasă un răspuns