Meniu principal

Universitatea israeliană Bar-Ilan: Medicamentul Ritalin crește riscul de depresie în adolescență

70% dintre copiii cu hiperactivitate primesc tratament cu metilfenidat sau Ritalin. Un studiu israelian a arătat că acest stimulent al sistemului nervos central prezice utilizarea antidepresivelor în adolescență.

Se estimează că între 5% și 10% dintre copii și adolescenți suferă de hiperactivitate (TDHA). Această patologie este una dintre cele mai frecvente în psihiatrie.
Hiperactivitatea se caracterizează prin incapacitatea de a se concentra pe o sarcină mai mult de câteva minute, o agitație motrică necontrolată și permanentă, impulsivitate verbală și motorie.
Studiul realizat de Universitatea Bar Ilan din Israel, s-a concentrat pe mai mult de 6 800 de copii de la copilărie la adolescență, care au luat, pentru prima dată, metilfenidat (Ritalin) între vârsta de 6 și 8 ani.
Studiul a arătat că acești copii care au avut un consum prelungit de Ritalin s-au aflat la un risc de 50% să primească tratament antidepresiv la vârste cuprinse între 12 și 18 ani.
Înainte de vârsta de șase ani, singurul tratament pentru hiperactivitate este psihoterapia.
Dar apoi, psihoterapia poate fi însoțită de administrarea Ritalinului. Prima prescripție poate fi efectuată numai de un medic specialist, dar poate fi reînnoită de un alt medic timp de un an.
Din cauza riscului de simptome depresive in adolescență, autorii studiului recomanda ca părinții copiilor hiperactivi să urmeze o monitorizare regulată de către un medic pentru a detecta precoce orice tulburare emoțională sau de comportament. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns