Meniu principal

Un muzician român a fost ales primarul unui important oraş din Germania. L-a învins pe candidatul extremei drepte

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia, Octavian Ursu, un muzician originar din România, l-a învins duminică în turul al doilea de scrutin pe candidatul partidului Alternativa pentru Germania (AfD – considerat de extremă dreapta), fostul poliţist Sebastian Wippel.

Românul Ursu a obţinut 54,6% din voturile exprimate, potrivit presei germane. Contradandidatul său, Wippel, putea face istorie devenind primul politician AfD care să ocupe cea mai înaltă funcţie într-o primărie din Germania, scrie dpa.

În primul tur, desfăşurat în urmă cu trei săptămâni, reprezentantul AfD a câştigat 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel a câştigat 30,3% din sufragii. Octavian Ursu a plecat din România în 1990. 

Alegerile de duminică sunt văzute ca un test al preferinţelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc pe 1 septembrie. 

Ceilalţi doi candidaţi în primul tur – Franziska Schubert din partea Verzilor şi a Alianţei Civice, care a câştigat 27,9% din voturi, şi Jana Luebeck din partea formaţiunii de extremă stânga Die Linke, care a câştigat 5,5 % din voturi – au ieşit din cursă. 

Înaintea votului din oraşul cu 56.000 de locuitori, situat la frontiera cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie în alegeri a AfD, aminteşte agenţia germană de presă.WERBUNG

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns