Meniu principal

Campania umanitară „Din suflet, pentru suflet!” a ajuns la sfârșit

Un gest de adâncă omenie al comunității românești din Viena

În campania inițiată de asociația vieneză sub semnul marii Sărbători Creștine a Paștelui, au fost strânse cadouri pentru 29 de copii preșcolari, ce trăiesc în România. Cadourile de Paști au fost colectate la sediul asociației din Viena, până la data de 15 aprilie, urmând ca în ajun de Sărbători să fie înmânate copiilor.

„Atunci când vii în sprijinul unei ființe despre a căreia existență nici măcar nu aveai habar cât de greu o duce, facem deja un prim pas spre mântuirea propriului nostru suflet. Atunci când întindem o mână de ajutor celui aflat în nevoie și suferință, dăm o șansă sufletului nostru de a se curăța de egoism, de a se lepăda de individualism meschin. Atunci când poți să vezi în ochii unui copil puritatea și inocența sufletească a unei ființe nevinovate, deja ai pășit pe calea îndreptării și speranței”, se arată într-un comunicat al Asociației „Mihai Eminescu”, postat în Joia Mare, după încheierea campaniei „Din suflet, pemtru suflet!”, prin care membrii comunității românești din Viena au colectat și donat unor copii din România cadouri de Paști.

Printre cei care s-au bucurat de cadourile de Paști oferite de Asociația Mihai Eminescu din Viena au fost și copiii din localitatea vrânceană Popești.

„Am avut șansa să descopăr aceste valori umane, aducând copiilor din localitatea Popești, Jud. Vrancea, cu câteva zile înaintea Paștelui din acest an, cadouri tradiționale: jucării, dulciuri, obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, creioane, cărți de colorat. Mulțumim din adâncul inimii celor ce au dovedit mărinimie și solidaritate umană, făcând posibil acest gest creștinesc: comunitatea românească din Viena, magazinul alimentar „Doina” și în mod deosebit domnului Alexandru Machedon, om de mare noblețe și generozitate, cu sprijinul și contribuția căruia aceste ajutoare au ajuns la timp la micuții din localitatea vrânceană”, spune Laura Hanț, președinte al Asociației „Mihai Eminescu”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns