Meniu principal

Un Crăciun de suflet în Republica Moldova

A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt.

 Plecând din Viena spre o așezare rurală din Republica Moldova, pentru a aduce daruri copiilor, mă întrebam, abia stăpânindu-mi emoțiile, ce reprezintă pentru mine Crăciunul ? Și mă gândeam de ce, de fiecare dată, apropierea acestei mari sărbători creștine mă transfigurează atât de profund, de parcă aș fi la Beethlem, în preajma Mântuitorului.
     Încerc să găsesc un răspuns care să îmi explice starea sufletească prin care trec în fiecare sfârșit de an, de când aduc pentru sute de copii din România și nu numai, daruri de sărbători.
     Este o trăire aparte, fiindcă întotdeauna Crăciunul te face mai bun, te luminează, te îmbogăţește şi te încarcă duhovniceşte.
     Este ocazia unică de a primi în casa inimii pe Fiul cel ceresc, de a reînnoi  speranţa în Iertarea, Mila şi Ajutorul lui Dumnezeu.
     Este timpul în care trebuie să învăţăm să fim mai senini, mai înţelepţi, mai luminaţi, mai buni. Crăciunul este timpul bucuriei, al luminii de sus, este timpul frumuseţii şi al visării eterne.
    Crăciunul naște o bucurie lăuntrică, la cumpăna dintre ani, când zăbovim, după un an de alergare și zbucium, pentru a ne reculege şi a ne aminti de anii copilăriei. 
   Dar nu este doar un timp al contemplării și reveriilor, acum este vremea dăruirii, este clipa când, din preaplinul sufletului nostru, ne aplecăm spre semenii noștri, spre a-i face fericiți.
   Mai presus de aceste gânduri, eu cred de asemenea că sărbătoarea sfântă a Crăciunului este un adevărat prilej pentru a aduce mângâiere prin darul unui cuvânt bun, al unor cadouri oferite celor lipsiţi de șanse sau al unui zâmbet celor însinguraţi şi triști.
   Cu aceste gânduri am ajuns în localitățile Sănătăuca și Cuhureștii de Jos din Republica Moldova, unde am fost primiți cu brațele deschise de profesorii Școlii, de copii și părinți.
        Copiii, cu privirile strălucind de emoție și nerăbdare, au prezentat un program de colinde, care mi-au rămas în suflet. Am fost copleșită de lacrimi atunci când am văzut acești copii întinzând mânuțele lor tremurânde, pentru a primi cadourile ce li s-au adus, iar cuvintele de mulțumire, arătau imensa bucurie cu care au primit aceste cadouri, ca într-o poveste de Moș Crăciun. Pentru mulți dintre ei, aceste cadouri erau primele de acest fel, astfel încât evenimentul la care am asistat m-a impresionat profund.

     Dar să lăsam imaginile să vorbească singure, să descrie în tăcere acest moment.


    Vreau să mulțumesc în primul rând comunității românești din Viena pentru toată dragostea și susținerea de care au dat dovadă în aceste zile, cât și Magazinul Doina care au făcut posibil acest Crăciun de poveste.
Mulțumim domnului Alexei Repede pentru susținerea oferită în aceste zile în Rep.Moldova.
  Și pentru că am început cu un moto de suflet, vreau să închei în aceeași notă:

✨ Este Crăciun de fiecare dată când îl laşi pe Dumnezeu să îi iubească pe alţii prin tine… da, este Crăciun de fiecare dată când zâmbeşti fratelui tău şi îi oferi mâna ta. ✨ – Maica Tereza

Laura Hant

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns