Meniu principal

Răzvan Popa – europarlamentar, candidat PSD sa întânlit cu o parte a comunității românești la Viena

Ce scrie europarlamentarul pe FB

Astăzi, în Austria, la Viena, am participat la o serie de întâlniri cu o parte a comunității românești și cu membri nou înființatei organizații PSD Austria, care din 2014 până recent rămăsese inactivă. 
Am avut bucuria să văd că biserica și credința continuă să îi unească pe români, să mențină vii valorile identitare ale acestui popor. 
Conaționalii de aici au înțeles că guvernarea actuală a adoptat măsuri care să vină în ajutorul diasporei dar și măsuri care îmbunătățesc traiul românilor. 
În această dimineață am discutat cu părintele Emanuel Nuțu după slujba ținută în prima biserică ortodoxă românească din Austria, care a fost înființată în anul 1907. 
Părintele Nuțu a pus bazele unui proiect pentru români, printr-un parteneriat cu primăria din Viena. Astfel, au fost construite 50 de locuințe pe care primăria le pune la dispoziția bisericii pentru a fi repartizate românilor de aici. 
Am vizitat de asemenea magazine românești ale conaționalilor din Viena.
O altă întâlnire importantă a fost cu reprezentanții PSD Austria, organizație reînființată recent de domnul Vasile Pasăre. PSD Austria are deja 5 filiale, la Viena, Linz, Salzburg, Graz, Klagenfurt.
În urma discuțiilor am văzut interesul românilor de peste granițe care își doresc să se implice, astfel încât împreună să găsim cele mai bune soluții pentru ei.
În Parlamentul European, în calitate de eurodeputați, atât eu cât și colegii mei din delegația social-democraților, am apărat interesele lor de fiecare dată, am cerut sancționarea măsurilor discriminatorii luate de Guvernul austriac in privinta alocațiilor pentru copii.
Le-am transmis românilor de la Viena că PSD va continua să guverneze bine și să le asculte solicitările, așa cum a făcut-o și până acum, fie prin sprijinul oferit de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, fie prin serviciile consulare sau alte ministere de resort.
De asemenea, PSD Diaspora le este un partener permanent de dialog celor aflați în afara granițelor. 

Printre realizarile guvernari PSD sunt enumerate


Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, barbă şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, cer şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi interior
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns