Meniu principal

Premieră mondială: Un doctor israelian a salvat viața pacientului său folosind o tehnică unică

Profesorul israelian Victor Guetta, directorul unității de cardiologie invazivă a Centrului Medical Sheba din Ramat Gan, Israel, a prezentat săptămâna aceasta o tehnică fără precedent, care nu a mai fost realizată niciodată.

Pacientul în vârstă de 29 de ani a intrat în spital cu un anevrism în zona ventriculului stâng al inimii, ceea ce a dus la hemoragia cavității toracice.

A fi tânăr nu a fost un avantaj în acest caz, deoarece pacientul a suferit deja mai multe proceduri cardiace în trecut pentru probleme cardiace cronice. Un anevrism în acest moment era literalmente o cursă împotriva cronometrului.

“Mai degraba decât efectuarea unei proceduri invazive care ar fi trebuit să dureze ore, am acționat urgent în fața situației cu care se confrunta pacientul. Am decis să rezolv problema rapid folosind o procedura de cateterizare – un dispozitiv cu două discuri auto-extensibile, fabricat dintr-o plasă de sârmă, care are aceeași tehnologie utilizată în cateterizarea clasică, cum ar fi angioplastie și care permite astfel, dilatarea arterelor înfundate”, a explicat profesorul Guetta.


Această procedură unică nu a fost făcută niciodată înainte.

„Cu ajutorul acestui aparat, am putut opri hemoragia și am închis zona care sângera“, a mai spus medicul, adăugând:

„Doua zile dupa procedură, pacientul a plecat acasă. Astăzi, prognoza lui este bună”.

(Anima News)

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
    23
    Shares


Lasă un răspuns