Meniu principal

La inițiativa ambasadorului Israelului în România, clovni terapeutici israelieni înveselesc copiii români bolnavi de cancer

Când ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a vizitat MagiCAMP, o tabără de vară pentru copii bolnavi de cancer dinn orașul românesc Brănești, a avut o idee grozavă: să pună la punct un proiect prin care doi dintre clovnii terapeutici profesioniști din cadrul ”Israel Dream Dream”, să-și pună în practică, pentru câteva zile, propria magie la MagiCAMP .

„Olive” (Iris Leah Sofer) de la Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer și „Yoyo” (Yuval Ben-Eli) din Bnai Zion și centrul medical Carmel din Haifa, au răspuns apelului Ministerului israelian de Externe de a aduce zâmbetul pe fețele copiilor din tabără românească.
„Satul MagiCAMP a fost o experiență extraordinară cu oameni și copii uimitori. Ne-am îndrăgostit foarte repede de ei ”, a scris Yoyo într-un mesaj către Dream Doctors, cu sediul în Tel Aviv.
Aproximativ 100 Dream Doctors lucrează în 29 de spitale israeliene și călătoresc adesea în zone din întreaga lume, unde ajută personalul medical la tratarea victimelor dezastrelor și / sau antrenează personalul local în tehnici de clown medical.
În timpul celor trei zile în România, Olive și Yoyo, împreună cu echipa Saranga, au vizitat și diferite spitale.
„Reacțiile au fost uimitoare”, a declarat Aviram Blumenkrantz, coordonatorul proiectului Dream Doctors.
„În calitate de ambasador, stau toată ziua la birou la ambasadă. Am decis să facem ceva diferit, pentru a vedea cum să facem lumea mai bună. Astfel am luat această inițiativă. Mi-am luat toată echipa de la ambasadă, toți diplomații și ceilalți oameni care lucrează pentru noi și am venit aici. Scopul principal este să aducem un zâmbet pe fețele copiilor”, a declarat Saranga pentru presa locală”. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns