Meniu principal

Israel: Benjamin Netanyahu a primit sprijinul a 65 de parlamentari pentru a forma un guvern

În a doua rundă de consultări, care a avut loc marți, în prezența președintelui israelian Reuven Rivlin, Benjamin Netanyahu, recomandat să fie prim-ministru de către partidele Israel Beteinu, Uniunea partidelor de dreapta, și Kulanu, a câștigat sprijinul a 65 de parlamentari din cele 120 de deputați din Knesset (Parlament) pentru formarea unui guvern.

Candidatul Benny Gantz are doar 45 de voturi.
Rivlin și-a început a doua zi de consultări cu partidele alese în Parlamentul 21, difuzate în direct, pentru a le auzi recomandările cu privire la candidatul dorit și care care va fi numit miercuri, pentru formarea următorului guvern.
Luni, după primele consultări, 51 de deputați l-au recomandat președintelui pe Benyamin Netanyahu, inclusiv membrii Likudului și cei ai celor două partide ultra-ortodoxe.
Marți, Partidul Muncii a deschis a doua rundă de discuții, recomandând președintelui pe candidatul Benny Gantz.
“Vă recomandăm pe Benny Gantz”, a declarat liderul Avi Gabbay, regretând că “se pare că nu se va întâmpla, dar asta vrem.”
Președintele Rivlin i-a primit apoi pe reprezentanții partidului Israel Beitenu, condus de Avigdor Lieberman, care, la rândul lor s-au exprimat în favoarea lui Benjamin Netanyahu.
“Îi recomandăm pe Netanyahu ca prim-ministru, am spus în toată campania noastră că dorim un guvern de dreapta”, au spus ei.
“Suntem într-o situație complexă”, a declarat deputatul Iulia Malinovski.
“Este datoria noastră să menținem un echilibru delicat între religie și puterile statului și suntem pe deplin angajați să apăram publicul laic, respectând în același timp religia”, a insistat ea, în timp ce Lieberman nu a exclus luni dimineață să se alăture opoziției la sfârșitul discuțiilor coaliționare sau chiar să solicite noi alegeri dacă legea privind recrutarea căreia i se opune categoric celor două partide religioase , nu va fi adoptată.
Netanyahu și Lieberman se vor întâlni marți după-amiază.
Cei cinci membri ai listei Uniunea partidelor de dreapta, a lui Rafi Peretz, l-au recomandat pe Benyamin Netanyhu.
“Israelienii cheamă la formarea unui guvern de dreapta”, a spus numărul doi al listei, Bezalel Smotrich.
Lidera partidului de stânga, Meretz, l-a recomandat pe Benny Gantz, care este astfel asigurat de sprijinul a 45 de deputați, un total insuficient.
“Suntem aici pentru a reprezenta o audiență mult mai largă decât toți alegătorii noștri care susțin valorile democrației, justiției și parteneriatului iudeo-arab”, a declarat Tamar Zandberg.
Partidul Kulanu al fostului ministru Moshe Kahlon, l- a recomandat, de asemenea, pe Netanyhu, dar a spus că nu au loc negocieri pentru o fuziune între Likud și partidul său de centru-dreapta.
„Am trecut prin alegeri dificile, și regretăm că problemele sociale au fost rareori în centrul discuțiilor. Cu toate acestea, rămânem convinși că acestea sunt esențiale pentru viața israelienilor“, a spus el, de asemenea, numărul 4 de pe listă Kulanu, Roey Folkman. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns