Meniu principal

Israel: Apelurile de boicotare a rețelei McDonald’s se amplifică

Marți, afișe și panouri cu mesaje au fost plasate în fața mai multor localuri McDonald’s din Tel Aviv (foto), chemând consumatorii să boicoteze unitățile americane de fast-food.

“Dragi israelieni, fiți atenți, intrati acum într-o zonă M”, spun mesajele, referindu-se la diviziile administrative ale Cisiordaniei, denumite zonele A, B si C.
“Prin intrarea în acest spațiu, susțineți boicotul împotriva Israelului”, menționează un afiș, denunțând decizia McDonald’s de a refuza deschiderea restaurantelor în așezările evreiești din teritorii.
Această controversă a fost relansată când un spațiu comercial s-a eliberat la aeroportul israelian Ben Gurion. Lanțul de fast-food ar putea decide să se mute la un terminal, așa cum a fost cazul în trecut, cu un semn kosher.
Cu toate acestea, ideea nu-i mulțumește pe toți. Yossi Dagan, președintele Consiliului Regional Șomron, a trimis o scrisoare către mai multe ministere israeliene cerând ca rețelei McDonald’s să nu i se permită să participe la licitație pentru a deschide un restaurant la aeroport.
Potrivit lui Yossi Dagan, politica gigantului de fast-food contravine legilor anti-boicotă impuse în statul evreiesc.
Filiala McDonald’s din Israel este condusă de Omri Padan, fondatorul organizației de stânga radicale ”Pacea Acum (Peace Now)”. În 2013, Padan a spus că nu va deschide o sucursală într-un mall nou din așezarea israeliană Ariel, deoarece este situată în Iehuda și Șomron (Cisiordania).
McDonald’s Israel a declarat că biroul internațional al McDonald’s nu a aprobat filiale în Iehuda și Șomron. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns