Meniu principal

Germania și vecinii săi estici înainte de Brexit și de alegerile pentru Parlamentul European.

Ambasada României și Institutul Aspen din Berlin au organizat, în data de 20 mai 2019, o dezbatere cu tema: Centru și periferie: Germania și vecinii săi estici înainte de Brexit și de alegerile pentru Parlamentul European. 
Au participat peste 70 de invitați, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai ministerului federal de externe, ai mediului economic, din mass media si societatea civilă. La masa rotundă moderată de jurnalista Bettina Vestring au discutat Lazăr Comănescu, fost ministru de externe al României și fost ambasador al României în Germania; Prof. Sebastian Płóciennik, directorul programului “Triunghiul de la Weimar” din cadrul Institutului polon pentru afaceri internaționale (PISM) și Marieluise Beck, fost secretar de stat parlamentar, director “Centrum Liberale Moderne”. 
Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a vorbit, în discursul său, despre percepțiile diferite asupra conceptelor centru și periferie, despre miza alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019 și viitorul Uniunii Europene, despre procesul de integrare europeană al României și poziționarea intereselor noastre pe harta geo-politică europeană.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos, copil şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, costum şi interior
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns