Meniu principal

Fostul premier israelian Ehud Barak reacționează la vestea sinuciderii apropiatului său, miliardarul Jeffrey Epstein / FBI investighează moartea miliardarului

Fostul premier israelian Ehud Barak a declarat, sâmbătă, ca răspuns la sinuciderea miliardarului Jeffrey Epstein, de al cărui nume și acțiuni a fost legat într-un recent scandal: „În această zi mă gândesc la victimele lui, la prețul lucrurilor șocante pe care le-a făcut”.

Barak a adăugat: „Retrospectiv, aș fi prefera ca această relație să nu se fi creat deloc, dar odată ce a fost dezvăluită, conexiunea a fost întreruptă imediat”.
Traficantul sexual și inculpatul Jeffrey Epstein s-a sinucis vineri seara în închisoarea federală din Manhattan, unde a fost trimis în așteptarea procesului său.
ABC News a citat trei oficiali ai legii care au confirmat moartea acestuia. Epstein s-a spânzurat și corpul său a fost găsit sâmbătă dimineață, potrivit mass mediei americane
Epsteien, 66 ani, ar mai fi încercat să se sinucidă luna trecută după ce a fost găsit de paznici la Centrul Corecțional Metropolitan, cu urme în jurul gâtului și în poziție ghemuită.
Jeffrey Epstein, un om de afaceri foarte bogat, care era prieten cu unii dintre cei mai puternici oameni din lume, a fost acuzat că a exploatat zeci de fete, unele dintre ele minore, pentru relații sexuale în proprietățile sale din New York și din alte părți. El a fost condamnat la 45 de ani de închisoare.
În 2009, Epstein a fost condamnat pentru crimă sexuală și a executat o pedeapsă de 13 luni de închisoare.
Pe 8 iulie, anul acesta, el a fost arestat, din nou, la New York, pentru noi acuzații de exploatare sexuală a zeci de minore.
Luna trecută, un judecător a respins cererea de cauțiune a lui Epstein, susținând că acesta reprezintă un pericol pentru public și se părea că are întotdeauna o nevoie incontrolabilă de comportament sexual cu sau în prezența fetelor minore.
Avocații lui Epstein au pretins că, clientul lor a păstrat secretul de când s-a declarat vinovat în Florida în 2008,
în baza unui contract de prevenire a urmăririi penale pentru prostituție. Acest acord i-a permis să evite urmărirea penală la nivel federal. Ei au spus că, odată cu acuzațiile actuale, guvernul federal urmează se revizuiască acordul.
Înainte de problemele sale judiciare, Epstein a dus o viață de lux extraordinară care a atras oameni puternici pe orbita sa.
S-a socializat cu prinți și președinți și a locuit pe o insulă privată de 100 de acri în Caraibe și într-unul dintre cele mai mari conace din New York. El a devenit un binefăcător al profesorilor și oamenilor de știință, donând milioane de dolari Universității Harvard și altor cauze.
Cu toate acestea, nu a fost niciodată foarte clar cum geniul matematicii clasei de mijloc din Brooklyn a devenit un maestru al finanțelor înalte de pe Wall Street.
Unii dintre acuzatorii lui Epstein și avocații lor au reacționat la anunțul morții sale, spunând că finanțatorul nu va trebui să-i confrunte în instanță.
„Trebuie să trăim cu cicatricile acțiunilor sale pentru restul vieții noastre, fără să ne confruntăm niciodată cu consecințele crimelor pe care le-a comis. El a provocat durere și traume la numeroase persoane”, a declarat acuzatoarea Jennifer Araoz într-un comunicat.
Brad Edwards, avocatul a peste două duzini de acuzatori din Florida, a declarat că „acesta nu este sfârșitul pe care mulți îl așteptau”.
“Victimele meritau să-l vadă pe Epstein responsabil,
și el datora tuturor oamenilor cărora le-a făcut rău să-și asume responsabilitatea pentru toate suferințele pe care le-a provocat”, a spus Edwards într-un comunicat.
Epstein a devenit un subiect neașteptat de fierbinte în timpul campaniei electorale din Israel, după dezvăluirea legăturilor sale de lungă durată cu fostul premier Ehud Barak.
Barak, care a semnat o tranzacție comercială cu Epstein în 2015, a calificat drept „abominabile” acuzațiile de tgrafic sexual referitoare la Epstein și a anunțat că rupsese oficial orice legătură comercială cu el.
Site-ul de știri online al Daily Mail a respins un ultimatum de la Barak, vizând retragerea unui articol „defăimător”, care insinua că fostul premier israelian se întâlnea cu femei tinere în casa lui Epstein.
FBI a spus că investighează moartea lui Jeffrey Epstein.
Sinuciderea aparentă a declanșat imediat apeluri la investigații și a creat o multitudine de teorii ale conspirației.
Pentru mulți, moartea – aparent de mâna lui, când trebuia să fie monitorizat 24 de ore pe zi, după o încercare similară din ultimele săptămâni – pare prea suspectă și prea convenabilă pentru mulți bogați și puternici care ar fi putut fi implicați dacă procesului său ar fi avut loc.
„Dacă am trăi într-un univers fantastic paranoic, aș fi foarte suspect cu privire la sinuciderea lui Epstein, chiar dacă ar fi cu adevărat o sinucidere. Și ce știi? Însăși afacerea Epstein arată că trăim într-un univers fantastic paranoic”, a replicat Paul Krugman, editorialist la New York Times și economist laureat al Premiului Nobel.
Lois Frankel, membră a Congresului din Florida, a solicitat investigații suplimentare.
“Moartea lui Jeffrey Epstein nu pune capăt nevoii de justiție pentru victimele sale și nici dreptului publicului de a ști de ce un pedofil prolific a primit o palmă peste degete în locul unei lungi pedepse cu închisoarea. Procedurile penale împotriva lui Epstein se încheie, este important ca Comitetul de supraveghere și reformă al Camerei SUA să înceapă imediat o anchetă”, a scris ea. (Anima News

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns