Meniu principal

Despre noi

Agenția de presă „Diaspora AZI” (APDA) are ca scop creşterea gradului de informare al românilor din diaspora cu privire la evenimentele din comunităţile româneşti din străinătate şi cu privire la deciziile guvernului României privind românii din străinătate.

Obiectivul specific al instituției este realizarea unui produs editorial de calitate, care să informeze cât mai complet cititorii, să uşureze munca ziariştilor care urmăresc fenomenul diasporei, să îmbogăţească oferta de ştiri din mass media românească şi să ofere vizibilitate publicaţiilor româneşti din diaspora.

APDA va transmite fluxul de ştiri realizate de colaboratorii agenției din străinătate, publicate pe portalul agenţiei, şi promovate prin intermediul site-urilor partenere și pe rețelele de socializare, transmise către instituții și abonați din ţară și din străinătate.

APDA este deschisă spre colaborare cu jurnaliștii de limba română de pretutindeni.

Dacă ești jurnalist de limbă română și activezi la una din instituțiile media românești din străinătate, ori ca freelancer în țara de rezidență, și vrei să te alături Agenției de presă „Diaspora AZI”, dă-ne de știre pe adresa de e-mail a agenției, diasporaazi.ro@gmail.com.