Meniu principal

De ce portavionul Lincoln evită să intre în Golf?

Portavionul american „Abraham Lincoln“ trimis în Orientul Mijlociu de către Casa Albă în contextul escaladării dintre Teheran și Washington, va rămâne pentru moment în afara Golful Persic.

”Abraham Lincoln” a sosit luni la 320 de kilometri de Amman, dar nu va traversa strâmtoarea Hormuz din Golf. Deși oficialii marinei americane au refuzat să discute detalii, au insistat că rămân pregătiți să îndeplinească imediat orice misiune în regiune. “Nu vrem să facem ca lucrurile să se înrăutățească din întâmplare”, a spus căpitanul Putnam Brown, ofițerul comandant al lui Lincoln.
În luna mai, Casa Albă a cerut portavionului să se deplaseze în Orientul Mijlociu. În plus, bombardiere B52 și sute de soldați au fost trimiși în zonă. Tensiunea cu Iranul a crescut de la decizia președintelui american Donald Trump de a se retrage din acordul nuclear și de a impune sancțiuni Teheranului.
Portavionul american a adus la bord reporteri ai agenției de știri Associated Press și ai altor mijloace media. 
Cu o zi înainte, Forțele Aeriene ale SUA au anunțat că bombardierele B52 au efectuat un zbor de antrenament cu portavionul, inclusiv operațiuni de asalt. Cu toate acestea, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompau, a declarat că Statele Unite sunt gata să discute, fără precondiții, cu iranienii.
John Wade, comandantul flotei portavionului, a răspuns la întrebarea privind neintrarea vasului în Golful Persic, spunând că forța sa va îndeplini misiunea în timp și loc. Înaltul ofițer a refuzat să comenteze în mod specific misiunea, deși a menționat că Iranul a prezentat amenințări dovedite în regiune. 
“Ele reprezintă o amenințare pentru activitățile noastre, dar și pentru securitatea strâmtorii Hormuz, motiv pentru care suntem aici”, a spus el. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns