Meniu principal

Benjamin Netanyahu – 28 de zile pentru formarea noului guvern israelian

Primului ministru Benjamin Netanyahu i s-a încredințat în mod oficial sarcina formării următorului guvern israelian, de către președintele Reuven Rivlin, pentru un al cincilea mandat istoric.

Președintele a semnat o scrisoare oficială de numire care îi încredințează lui Netanyahu sarcina formării coaliției care va guverna țara în conformitate cu Legea fundamentală: Guvernul (2001).
“După ce au luat cuvântul reprezentanții tuturor partidelor aleși în Knesset, care, eveniment care, pentru prima dată a fost deschis și transparent pentru public, declar că 65 de membri ai Knessetului au recomandat ca primul ministru și membru al Knessetului, Benjamin Netanyahu, să fie persoana căreia i s-a încredințat sarcina formării guvernului”, a afirmat Rivlin.
“Aceasta este a cincea oară când am acceptat sarcina de a înființa guvernul israelian”, a spus Netanyahu.
“Nu există un privilegiu mai mare în viața democratică și sunt la fel de entuziasmat cum am fost și prima dată și, într-un anumit fel, mult mai mult decât atunci. Sunt foarte conștient de amploarea răspunderii de pe umerii mei și voi acționa ca emisar al poporului pentru toate părțile sale -pentru cei care m-au ales și pentru cei care nu m-au ales”, a adăugat el.
Începând de astăzi, joi, Netanyahu va avea 28 de zile în care să își organizeze coaliția, plus o prelungire de încă două săptămâni dacă prima lună nu este suficientă. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns