Meniu principal

Băsescu: „L-aș trece pe Plahotniuc în opoziție și m-aș duce cu socialiștii”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, consideră că alegerile parlamentare anticipate nu sunt o soluție. Dacă ar fi în locul deputaților de la ACUM și ar trebui să ia o decizie, el spune că ar alege să facă o coaliție cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

„N-aș vrea să mă bag, pentru că vor da vina pe mine când iese prost, așa fac întotdeauna. Mă uit și la independenții de la PUN, au candidat și dau vina pe mine că n-a ieșit. Dar aș face o observație. Guvernarea este prima obligație a partidelor politice, adică nu poți să lași o țară fără Guvern, dacă tot au fost alegeri”, a declarat fostul lider de la Cotroceni, subliniind că rezultatele de după anticipate ar fi aceleaşi.

Potrivit acestuia, noile alegeri nu vor aduce mari schimbări, „doar dacă să spunem ar intra și partidele unioniste într-un bloc, care ar diminua ceva de la ACUM, dar tot acolo ar ieși”.

„Și atunci îți pui problema obligației, ca om politic, de a-ți asuma guvernarea. Dacă discutăm de ACUM, te uiți – ce-i mai rău: să-l perpetuezi pe Plahotniuc și oligarhia lui la putere sau să fii într-un Guvern cu socialiștii? Ori cu Plahotniuc, ori cu socialiștii. Păi, eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii, ca să-l împiedic pe Dodon să ducă țara către Moscova, spre exemplu”, a răspuns el în cadrul evenimentului de prezentare a programului Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare „Uniți în Europa”, desfășurat duminică la Chișinău.

Totuși, fostul șef de stat a ținut să precizeze că acesta nu este un sfat pe care îl dă partidelor, ci a spus doar cum ar proceda el.

„Care e rostul să-mping țara în alegeri care vor da același rezultat?”, a conchis Traian Băsescu.

Citiți și: DECIZIA PSRM: COALIȚIE CU „ACUM” SAU ALEGERI ANTICIPATE

Sursă foto: privesc.eu

Cotidianul.md

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares


Lasă un răspuns