Meniu principal

Bacterii periculoase rezistente la antibiotice se răspândesc în spitalele europene / Bacteria nu a fost identificată în Israel, dar în Turcia este activă

În spitalele europene, bacteria Klebsiella pneumaniae se răspândește și provoacă mai multe pagube.

Organizația Mondială a Sănătății a inclus-o într-o listă de 12 bacterii împotriva cărora este urgent să se dezvolte noi antibiotice.
În 2015, această bacterie a ucis 2.094 de persoane în Europa, în timp ce în 2007 au fost „doar” aproximativ 341 victime.
Acest microorganism mortal este înzestrat cu o rezistență puternică la antibiotice și se răspândește tot mai mult în spitale.
Acum doar un an, 6 noi născuți au murit într-un spital din Johannesburg, Africa de Sud, infectați cu această bacterie în maternitate.
Persoana responsabilă pentru prevenirea infecțiilor într-un spital din Paris a declarat într-un interviu pentru Le Figaro că riscul de îmbolnăvire în afara pereților spitalului este foarte scăzut, deoarece bacteriile sunt transportate în tractul gastro-intestinal. Bacteria este activă în special în Italia, Grecia, Spania și Turcia.
Conform structurilor europene de sănătate, în fiecare an în Europa, 33.000 de oameni mor din cauza infecțiilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice. În trei din patru cazuri, infecția apare într-un spital.
În acest sens, dezvoltarea de noi antibiotice devine foarte importantă.
Reamintim că, potrivit unui studiu realizat în spitale israeliene în urmă cu câțiva ani, cea mai bună metodă de a vă spăla pe mâini în spital este să vă spălați cu săpun sub apă curgătoare, în loc să utilizați un dezinfectant albastru-verde special, care se găsește de obicei în secțiile spitalului. (Anima News)

Share the post “Bacterii periculoase rezistente la antibiotice se răspândesc în spitalele europene / Bacteria nu a fost identificată în Israel, dar în Turcia este activă”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns