Meniu principal

Armata israeliană: Forțele noastre au ucis teroriști înarmați care se apropiau de granița cu Fâșia Gaza

Generalul de brigadă, Ronen Manelis, purtător de cuvânt al Zahal (armata israeliană), a anunțat sâmbătă că luptătorii militari au ucis mai mulți teroriști înarmați care se apropiau de gardul de la frontiera cu Fâșia Gaza.

Potrivit acestuia, lichidarea celor 4 teroriști înarmați, a împiedicat un atac terorist pe scară largă. „Astăzi (sâmbătă, n.r.), observatori Zahal au identificat mai mulți teroriști care s-au apropiat de gardul de securitate din sudul Fâșiei Gaza. Teroriștii erau dotați cu puști Kalashnikov, grenade de mână, lansator de rachete, alimente, pungi cu medicamente, instrumente pentru lăcătuși și bare de energie. Judecând după disponibilitatea de medicamente și alimente, teroriștii plănuiau un drum lung.

Militarii israelieni au deschis focul după ce unul dintre teroriști a traversat gardul și i-au ucis. În timpul incidentului, o grenadă a fost aruncată de teroriști. Nu există răniți în rândul militarilor israelien”.
Zahal spune că nu este încă clar cine a fost exact ținta teroriștilor – militarii sau cetățenii israelieni.
Surse din Fâșia Gaza susțin că trei din cei patru teroriști uciși s-au despărțit de aripa militară Hamas în urmă cu trei luni și s-au alăturat organizației mai radicale Salafi, căreia îi aparținea deja al patrulea terorist lichidat.
Pătrunderea de astăzi, sâmbătă, a teroriștilor în Israel a fost împiedicată de militari ai celui de-al 12-lea regiment al brigăzii Golani, același regiment ai cărui luptători abia acum 9 zile au fost implicați într-un alt incident de la frontieră identic, în urma căruia un ofițer și doi soldați Zahal au fost, de asemenea, răniți de foc automat în secțiunea de sud a liniei de frontierei. (Anima News)

Share the post “Armata israeliană: Forțele noastre au ucis teroriști înarmați care se apropiau de granița cu Fâșia Gaza.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns