Meniu principal

Amenzi de până la 5000 de lei pentru apelurile false la 112

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marți, că va fi adoptat un pachet legislativ ce vizează sistemul 112. Printre măsuri sunt şi cele legate de creşterea nivelului de amenzi în cazul apelurilor false la 112, la un nivel de până la 5 ori mai mare. În prezent, cuantumul acestei amenzi este între 500 și 1.000 de lei.

“Astfel de atitudini generează costuri inutile şi pun în pericol vieţile celor care chiar au nevoie. Vom majora cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenţie de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei”, a anunţat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Toodată, premierul a anunțat că, în ședința de Guvern, va fi adoptat un act normativ prin care „asigurăm un răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor, prin îmbunătăţirea modului de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor prin 112”.

„În acest mod, creăm cadrul legal pentru o implementare rapidă a sistemului de tip AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă. Tot pentru o mai bună localizare a persoanei care solicită ajutor, este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care foloseşte numărul pe care apelează”, a declarat Dăncilă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns