Meniu principal

Ambasadorul Victor Osipov își trăiește ultimele zile in Viena.

Deputatul Bogdan Ţîrdeal a menţionat pe reţelele sociale că “Ilan Şor, care figurează în raportul Kroll ca principalul organizator şi beneficiar al furtului miliardului, se afla în spatele concesiunii Aeroportului Internaţional Chişinău, storcând câte 15-18 mil. de euro anual numai din taxele aeroportuare de 9 euro per pasager la zero investiţii”.

“În aprilie 2015, la iniţiativa viceprim-ministrului Victor Osipov (un apropiat al lui Plahotniuc), Guvernul Moldovei a modificat Codul vamal, permiţându-i lui Şor să deschidă magazine duty-free în Transnistria

Prin intermediul acestor magazine, Şor făcea contrabandă de ţigări şi băuturi alcoolice. În 2018, Guvernul a dat în concesiune toate gările auto din ţară. 

Se zvonea persistent că anume Şor s-ar afla în spatele acestei afaceri. În 2017, întreprinderea de stat “Gările şi staţiile auto” a obţinut un venit de 55,7 mil. lei. 

Tot acest lacheu a lansat acuzaţii împotriva Maiei Sandu şi Igor Dodon, îndeplinind toate indicaţiile Partidului Democrat”, a amintit deputatul.

Potrivit lui, “în iunie 2019, Şor a fugit din ţară, partidul său a rămas fără bani şi cu datorii, iar deputaţii săi nici măcar nu vin în Parlament”.

“Parlamentul a creat o comisie pentru investigarea furtului din sistemul bancar, care va duce la Şor. De asemenea, Parlamentul a creat o comisie pentru privatizările ilegale. 

Ministrul Economiei a declarat deja că aeroportul are toate şansele de a reveni la popor. Maia Sandu a anunţat, de asemenea, că nu vor mai exista magazine duty-free la vamă. 

Parlamentul pregăteşte o iniţiativă de revizuire a Codului vamal. Adică vor fi închise şi magazinele duty-free din Transnistria şi, prin urmare, şi contrabanda”, a remarcat Ţîrdea.

Socialistul este convins că “Şor va pierde şi aeroportul, şi compania Dufremol, şi toate gările auto, şi partidul său jalnic”.

“Va fi dat în căutare internaţională, apoi – sper mult – îi va denunţa pe toţi complicii şi va merge la închisoare”, se arată în concluzia deputatului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns