Meniu principal

Ambasada Israelului, reacție la postarea lui Caramitru. Jenant pentru USR

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, reacţionează la cele mai recente afirmaţii publice făcute de Andrei Caramitru (USR). Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, consilierul președintelui USR a comparat Holocaustul cu situația actuală a României.

„Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se folosește de termenul „Holocaust” într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată iar atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid. România a făcut pași importanți în combaterea anti semitismului și este fără îndoială un model de urmat în regiune.

Educația despre Holocaust și despre ororile îndurate de milioanele de oameni este extrem de importantă, de aceea ignoranța în acest sens nu trebuie tolerată. Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult și să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, transmite ambasadorul Israelului.

Andrei Caramitru, consilierul președintelui USR, Dan Barna, transmitea luni un nou mesaj controversat. Liderul USR a comparat, într-o postare pe Facebook, Holocaustul cu situația actuală a României.

“Holocaustul României. CUM NE OMOARĂ ȘI NE ALUNGĂ. CA SĂ FURE.

Corupția ucide și distruge. Știm asta. Știți însă care e dimensiunea? Un genocid uriaș. In fiecare an : 100’000 de morți, 200’000 de oameni care pleacă in diaspora, 100’000 de oameni care fug din zonele sărace controlate de mafia PSD către orașele mari din țară. Un oraș cât Clujul care moare sau fuge. In fiecare an. Pentru ca ei să stea in vile mari, să își facă vacanțele in Brazilia, să își plaseze amantele pe salarii mari la stat, copiii lor sa meargă cu Porsche la club.

E mai rău decât ce am suferit in al doilea război mondial. Atunci am avut 250’000 de morți in 4-5 ani (50-60’000 pe an)”, a scris Andrei Caramitru pe contul său de Facebook.

Internauții nu au rămas indiferenți la mesajul acestuia și l-au taxat dur pe Caramitru, potrivit B1.

După zecile de mesaje primite, Caramitru a înlocuit cuvântul ‘Holocaust’ cu ‘genocid’.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns