Meniu principal

Universitatea din Regensburg organizează proiectul Săptămâna Europeană

Universitatea din Regensburg organizează anual proiectul Săptămâna Europeană, în cadrul căruia invită diferite țări europene să se prezinte publicului interesat, pentru o mai bună cunoaștere și cooperare între state. Anul acesta, 2019, România este țara aleasă ca focus. Centrul de Studii Est-Vest și studenții din cadrul programului masteral de studii Est-Vest au gândit un program amplu, dedicat României.
Deschiderea oficială va avea loc la 7 mai, în Foaier-ul Bibliotecii Centrale Universitare, cu discursuri inaugurale susținute de Consulul General al României la München, Iulia Ramona Chiriac, Președintele Universității, dr. Udo Hebel și primarul orașului Regensburg, Jürgen Huber.
Programul va cuprinde și vernisajul expoziției ‘Tourist in my country’, realizată de artistul fotograf Adrian Petrișor, cursuri de limba română oferite celor interesați, lecturi în limba română, conferințe dedicate modelului economic românesc și minorităților din România, precum și o excursie de studiu în țara noastră. De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni, cantina studențească va servi produse românești.
Informații suplimentare cu privire la programul dedicat României găsiți la acest link.

Informații suplimentare
Universitatea din Regensburg găzduiește programul academic Europaeum, în cadrul căruia se desfăşoară şi programul Rumaenicum. Acest program oferă posibilitatea studenţilor oricărei facultăţi din cadrul universităţii din Regensburg de a urma cursuri de limba şi cultura română, inclusiv un program de 8 zile în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Rumaenicum este condus de prof. dr. Ingrid Neumann-Holzschuh, din cadrul Facultăţii de Romanistică, iar noul lector de limba română este dr. Diana Burlacu.

Programul Rumaenicum al Universităţii din Regensburg
https://www.uni-regensburg.de/…/studi…/rumaenicum/index.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns