Meniu principal

Teiul, simbolul iubirii…..

 Azi am fost în ”Stadtpark” să urez Teiului lui Eminescu ”La Mulți Ani” !
   Un cer senin și luminos, o toamnă domoală, mă fac să visez clipa când aerul înmiresmat al acestui rai pământean va fi înnobilat cu parfumul preferat de îndrăgostiți, așteptând cu nerăbdare clipa când ”Flori de tei deasupra noastră Or să cadă rânduri-rânduri”.
   Astăzi se întâmplă să trăiesc o dublă aniversare. În toamna anului 1869, deci fix în urmă cu 150 de ani, tânărul Mihai sosea la studii în acest oraș, plimbându-se adesea pe aleile acestui parc; un veac și jumătate de singurătate a luat sfârșit – Luceafărul nu mai este o romantică poveste de tinerețe, o amintire solitară. Un tei sfânt îi păstrează sufletul viu, aici la Viena.
    A doua aniversare, la fel de importantă ca și prima, coincide chiar cu data nașterii simbolice a ființei teiului (21 oct. 2017);  Teiul lui Eminescu a fost dăruit locuitorilor din capitala Austriei, în egală măsură tuturor iubitorilor de poezie, de frumusețe și romantism, grație generozității edilului Municipalității Iași, Mihai Chirica, râvnei Sale întru cinstirea valorilor perene ale spiritualității românești.
     Deja acest simbol de referință pentru îndrăgostiți (și nu numai) a devenit un reper pe harta călătorilor români la Viena, un punct de întâlnire al tinerilor îndrăgostiți…..
    Cineva mi-a mărturisit că Teiul acesta a căpătat deja virtuți magice. Dacă vrei să te îndrăgostești, dacă îți dorești să fii cu adevărat fericit, treci măcar o dată, în drumurile tale, prin fața Teiului Sfânt, și viața ni se va schimba în bine.
    Călătorule, oricare ar fi vârsta ta, oricare ar fi grijile și preocupările tale, acordă-ți un răgaz, oferă-ți o șansă, dă răspuns acestui îndemn  și te vei convinge. Teiul cel Sfânt te așteaptă, ne așteaptă pe toți, mai ales pe cei ce înțelegem fiorul versului Eminescian: ” Deasupra-mi teiul sfânt să-și scuture creanga”.

21.oct.2019

Laura Hant

Bildvorschau
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns