Meniu principal

SUA ar putea lansa un atac amfibiu asupra instalațiilor iraniene

Statele Unite ar putea începe un atac amfibiu împotriva instalațiilor militare iraniene pe oceane, în cazul în care tensiunile cu Teheranul continuă să crească, raportează ”Jurnalul American de Interes Național”.

Ooperațiune militară amfibie este o operațiune militară care include o componentă navală urmată de o componentă terestră.
Aceasta este, de obicei, o debarcare urmată de o invazie terestră de către trupele debarcate pe terenul inamicului de pe navele de debarcare.
Operațiunea poate fi susținută de bombardamente sau de parașutarea de trupe în spatele liniilor inamice, așa cum a fost cazul operațiunii Neptun în 1944 pe plajele din Normandia, cel mai cunoscut caz sau pe tot parcursul războiului din Pacific.
O astfel de operațiune prezintă mai multe scenarii de atacuri asupra țintelor folosite de gardienii revoluției. Începând cu navele și petrolierele din Golf, distrugerea și ocuparea lor pentru o perioadă scurtă de timp, apoi retragerea.
”Jurnalul American de Interes Național” remarcă că lungimea coastei iraniene este de 1.500 km,
dificil de protejat împotriva oricărui atac. Acest lucru sugerează că un astfel de atac amfibiu ar putea fi îndreptat împotriva insulelor iraniene, a instalațiilor de petrol sau a instalațiilor de pe plaje, folosite de unitățile militare iraniene.
Pentru ca atacul să fie eficient, adaugă publicația, va fi necesar vizarea site-urilor iraniene responsabile în mod direct de anumite provocări, cum ar fi atacurile asupra țintelor occidentale, minele navale sau atacurile cu vapoare rapide.
Revista raportează că Statele Unite pot ataca Garda Revoluționară fără a afecta în mod direct marina iraniană, în scopul de a le umili și de a le slăbi din punct de vedere politic, circumstanțele dovedind responsabilitatea lor directă pentru atacurile recente din Golf.
Atacul poate fi condus de forțe amfibii pregătite în acest scop, folosind nave de atac sub protecția a cel puțin unui distrugător și a unui portavion.
Atacul poate implica, de asemenea, unități ale Corpului Marin al SUA, precum și vehicule blindate și artilerie, cu aproximativ 16.000 de militari americani, neutralizând apărarea inamicului.
Atacul american va începe cu neutralizarea sistemelor de apărare aeriană de pe teritoriul inamic, folosind rachete de croazieră Tomahawk, destinate să distrugă bateriile permanente de apărare aeriană. Centrele de comandă și control ar putea lua parte la un atac anti-iranian.
Potrivit revistei, forțele armate iraniene vor fi epuizate dacă se confruntă cu provocări serioase dinspre mare, deoarece nu sunt bine echipate. Acest atac ar putea angaja Iranul și, astfel, ar putea limita capacitatea acestuia de a desfășura ostilități în alte părți ale regiunii.
În cele din urmă, ”Jurnalul American de Interes Național” crede că amenințarea cu un astfel de atac ar consolida poziția americană și va obliga Iranul să pună capăt acțiunilor sale provocatoare în Golf. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns