Meniu principal

Simona Halep este campioana model pentru copiii, adolescenții și tinerii români de pretutindeni

Copiii învață observațional prin modelarea celorlalți, precum părinți, familie, profesorii din școli sau persoane publice din mass-media, care de cele mai multe ori prezintă comportamente mai puțin dezirabile, dar cu impact și influențe majore asupra mentalității acestora.

Simona Halep reprezintă o campioană și un model prețios de disciplină, efort asiduu, concentrare pe procesul dezvoltării capacităților competitive sportive spre cel mai înalt nivel al performanței.

Copiii pot învăța de la campioni, precum Simona Halep, că performanța de campion se obține cu multă muncă și perseverență în ceea ce alegem să practicăm sau spre ceea ce avem ca predispoziție, ca să obținem rezultate favorabile.

Calea spre campionat este plină de provocări, de momente în care pierdem și momente în care câștigăm, important este să ne concentrăm pe procesul dezvoltării și îmbunătățirii continue a aptitudinilor noastre, că rezultatele vor apărea.

Nu ne naștem campioni sau talentați, ci cu predispoziții spre anumite sporturi sau domenii profesionale care se transformă în talent și performanță, dacă suntem expuși în mediul potrivit dezvoltării acestor aptitudini și investim timp și ne concentrăm forțele fizice și psihice în vederea realizării unui randament superior celui obișnuit.

Visul oricărui copil (sportiv) poate deveni realitate, dacă aplică disciplina, motivația, perseverența și efortul asiduu în ceea ce face.

În primă fază să învățăm copiii să practice un sport potrivit lor din plăcere (părinții să evite să facă proiecții asupra copiilor și să îi forțeze să facă ceva ce nu li se potrivește și nu le place), cultivându-le astfel o mentalitate pentru plăcerea de a juca un sport, relaxare, sănătate și starea de bine generală. Pornind de la această bază, ei vor continua să învețe să facă față provocărilor din competiție (similare cu provocările care vor apăra în viața de adult), să gestioneze emoțiile dorinței și motivației de a câștiga sau să se ridice când vor pierde (unele competiții) și să continue până reușesc să obțină ceea ce și-au propus.

Emoția de triumf a Simonei Halep este rezultatul performanței de la cel mai înalt nivel (dezvoltată cu exersarea apitudinilor ei sportive). Simona are în prezent un rol social de simbol național călăuzitor pentru generațiile de copiii din prezent și din viitor, pe care și-l asumă cu mândrie civică. Părinții și familia Simonei sunt un alt exemplu de urmat, pentru suportul și sprijinul oferit copilului lor. Un exemplu de urmat de către toți părinții care trebuie să conștientizeze importanța investiției în copii cu tot ceea ce pot și chiar mai mult (în educație, disciplină sportivă, învățare socio-emoțională etc.), pentru viitorul lor.

By Raluca MAXIM – psiholog

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns