Meniu principal

Scandal în PSD după alegeri. 4 candidați ar putea fi scoși de pe lista pentru Bruxelles

Este răzmeriță în PSD după scorul dezastruos obținut de partid la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019.

Potrivit surselor Știrilor ProTV, mai mulți lideri PSD încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă, cea care a preluat conducerea partidului după condamnarea definitivă primită luni de Liviu Dragnea, să elimine de pe lista PSD candidații la europarlamentare din afara partidului.

Este vorba de Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini.

Liderii PSD consideră că o cauză pentru scorul de doar 23% obținut la alegerile europarlamentare este faptul că a propus pe listă candidați din afara partidului. Liviu Dragnea este cel care a insistat ca aceștia 4 să fie pe lista PSD la europarlamentare.

Astfel, marți, când BEC va anunța rezultatul final la alegeri și ar putea cere partidelor să anunțe exact ce oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini ar putea fi scoși de pe listă, deși au fost între primele 7 locuri.

O decizie clară în acest sens va fi luată marți, în CEx-ul PSD.

De altfel, și eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu a scris clar pe blogul personal că ”în toate județele in care au fost puși candidați din afara partidului – Sălaj, Timișoara, Maramureș și Iași – au fost pierdute de PSD” și că ”a doua greșeală a fost alcătuirea listei cu oameni din afara partidului, după criteriul „așa vrea mușchii mei”, ceea ce a dus, pe de o parte, la revolte în organizațiile unde le-au fost impuși candidați din afară (vezi, de pildă, Timiș), iar pe de alta, la demobilizarea propriului electorat”.

Lista PSD (Partidul Social Democrat)

PSD face parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

 1. Rovana Plumb
 2. Carmen-Gabriela Avram
 3. Iulian-Claudiu Manda
 4. Cristian-Vasile Terheș
 5. Dan Nica
 6. Maria Grapini
 7. Tudor Ciuhodaru
 8. Adrian-Dragoș Benea
 9. Victor Negrescu
 10. Andi-Lucian Cristea
 11. Natalia-Elena Intotero
 12. Gabriela Zoana
 13. Bianca Gavriliță
 14. Emilian Pavel
 15. Doina Pana

Rezultatele ale alegerilor locale au arătat că în judeţul Hunedoara, PSD a obţinut cele mai multe voturi (29,76 la sută) printre primele judete PSD si nu este corect ca Natalia-Elena Intotero sa nu fie pe lista de partid la alegerile europarlamentare Punanduse candidati din afara partidului – Salaj, Timisoara, Maramures si Iasi unde au fost pierdute alegerile.

Jurnalul Romanesc

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


Lasă un răspuns