România promovată în Țara Sfântă! Bucovina prezentată pentru prima dată la Tel Aviv!

APDA, 8 februarie 2018 – Pe parcursul celor două zile ale Târgului Internațional de Turism al Israelului, una din principalele manifestări de profil de pe piața Orientului Apropiat, au fost prezentate publicului cele mai atractive și reprezentative locuri, obiective și evenimente de interes pentru turistul din Israel și pentru turistul provenind din zona Mediteranei de Est.

Piața israeliană este una deosebit de importantă pentru România. În anul 2017, Israel s-a situat pe locul al doilea, după Germania, în rândul țărilor din care au venit cei mai mulți turiști în țara noastră.

Meșteri populari, precum Daniel Leș, olar, și Florin Cramariuc, meșter în lemn, au adus un plus de autenticitate standului românesc, la fel ca și prezența pentru prima dată în cadrul standului a bucovinenilor, echipa prezentă la Tel Aviv prezentând oferta turistică a Bucovinei în limba ebraică și, bineînțeles, una din cele mai mari atracții ale zonei, celebrele mănăstiri aflate în patrimoniul Unesco.

”Colegii din stand au avut oameni interesați pe lângă partea de programe turistice legate de moștenirea lor și de tururi de bicicletă pe teren plat care leaga obiective turistice. Ne vom ocupa mai în amănunt de acest lucru pentru că este la mare cere posibil a fi un trend și în rândul evreilor ce calatoresc. Din câte am văzut interesul mare e pe turism balneo și pe turismul de familie”, a declarat Cristina Achitei, inspector de specialitate la Centrul National de Informare Turistica Suceava.

Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv se desfășoară pe o suprafață totală de 4.700 de metri pătrați. Standul României a fost amenajat pe o suprafață de 100 de metri pătrați, fiind promovate zone diferite, precum Transilvania, Bucovina, Banat, București, Delta Dunării și litoralul Mării Negre. (I.A.)