Meniu principal

Propunere din partea unui ministru austriac: refugiații să muncească pentru ajutoarele pe care le primesc

Hartinger-Klein, ministrul Sănătății și Afacerilor Sociale din Austria, a făcut o propunere neobișnuită: ea dorește ca solicitanții de azil din țara sa, care nu lucrează și trăiesc din ajutoare sociale, să muncească pentru beneficiile pe care le primesc din partea statului. Ea s-a gândit la repartizarea lor în agricultură și sectorul forestier.

Potrivit Serviciului pentru Piața Muncii din Austria (AMS), 33.058 de persoane care au dreptul la azil și protecție subsidiară în Austria au fost înregistrate ca șomeri la sfârșitul lunii februarie. Conform ministrului austriac, acest lucru ar trebui să se schimbe. Ministrul a declarat pentru ziarul Coroana din Carintia: „Fie că acești solicitanți de azil se pregătesc pentru un loc de muncă prin cursuri de calificare, sau îi oblig să muncească, cum ar fi în agricultură și silvicultură”.

Această variantă ar fi diferită față de modelul actual, în care locurile de muncă oferite pot fi respinse, iar acest lucru duce la micșorarea perioadei de timp pentru care un solicitant de azil poate primi ajutor de șomaj.

Ministrul a schițat, de asemenea, misiunile de lucru pe care le are în vedere: „De exemplu ca ajutor la recoltare în agricultură, sau în silvicultură, pentru combaterea gândacilor dăunători scoarței de copac.”

Deja în 2016 cancelarul Sebastian Kurz (pe atunci ministru de externe) a vorbit în ziarul Kronedespre o idee similară.

(jurnalulromanesc.ro)

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares


Lasă un răspuns