Meniu principal

Primarul Vienei, Michael Ludwig, alături de Andrei Năstase

“Consider că este momentul să concretizăm discuțiile avute anul trecut pe tema afacerilor și tehnologiilor urbane de înaltă performanță!”

Andrei Năstase, actual Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, a fost invitat oficial de către domnul Primar al Vienei, Michael Ludwig, pentru a relua concretizarea temelor discutate anul trecut ce au ca scop dezvoltarea municipiului Chișinău și al Republicii Moldova .

Andrei Năstase, câștigătorul cursei electorale al funcției de Primar al Municipiului Chișinău în iunie 2018 se află acum acum în campanie electorală pentru reconfirmarea mandatului câștigat anul trecut.

În urma discuțiilor purtate anul trecut cu primarul Vienei, Michael Ludwig, în cadrul vizitei sale oficiale în Viena, actualul Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase a mulțumit pentru pentru enorma contribuție a Austriei la dezvoltarea Republicii Moldova și pentru găzduirea caldă a diasporei.

De asemenea, tot anul trecut s-au continuat discuțiile vizând proiectele abordate anterior la nivelui Primăriei Vienei, inclusiv cel de a construi Axa Inovării Viena – Iași – Chişinău , care ar oferi un suport extraordinar pentru dezvoltarea economică a capitalei Moldovei și a întregi țări cu implicarea plenară a tinerilor și a diasporei. Un proiect menit să genereze noi locuri de muncă bine plătite în Moldova, propus anul trecut în calitatea de primar ales de către Andrei Năstase, proiect susținut de Primarul Vienei, Michael Ludwig.

Potrivit lui Năstase, având în vedere faptul că Austria este un actor important în cadrul Comunității Energetice Europeane, și-a exprimat convingerea că ar fi în interesul ambelor țări dacă companiile austriece ar fi interesate de conectarea Republicii Moldova la rețeaua europeană de electricitate, cu atât mai mult cu cât Austria are deja o prezență strategică în România.

Viena ocupă, pentru al treilea an consecutiv, primul loc în topul mondial al orașelor cu cea mai înaltă calitate a vieții. Mai mult decât atât, Viena este un reper la nivelul întregii comunități europene în ceea ce privește respectul pentru diversitate și un model de respectare a drepturilor omului.

Viena este un model de bune practici pe care Andrei Năstase și echipa blocului ACUM vor să le preia și să le implementeze cu randamente maxime în capitala Republicii Moldova.

Ghidurile de bune practici, expertiza austriaca și europeană cu finanțarea externă a tuturor proiectelor asumate de Andrei Năstase și echipa ACUM pentru Chișinău vor garanta un viitor sigur, predictibil și prosper pentru comunitate.

Primarul Vienei, Michael Ludwig, este unul dintre cei mai apropiați parteneri ai lui Andrei Năstase și un susținător al tuturor proiectelor care pot moderniza în ansamblul lor societatea și economia din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns