Meniu principal

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, domnul Giuseppe Conte, dar si cu comunitatea romaneasca din Florenta

Întâlnirea a avut vineri, 3 mai si prilejuit un schimb de opinii cu privire la dezbaterile din cadrul conferinței, care are loc înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, precum și despre evoluțiile politice europene din ultima perioadă, inclusiv cele regionale.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că evenimentul organizat de Institutul Universitar European din Florența are loc cu mai puțin de o săptămână înainte de găzduirea de către România a reuniunii informale a șefilor de stat sau de guvern de la Sibiu. Președintele României a evidențiat importanța Summitului de la Sibiu pentru viitorul proiectului european, reuniune în cadrul căreia se vor trasa prioritățile Uniunii pentru următorii 5 ani și se vor identifica soluții practice pentru problemele cu care se confruntă UE în prezent.

Președintele Consiliului de Miniștri a apreciat că Summitul de la Sibiu va reprezenta un reper important în istoria Uniunii Europene. 

Cei doi înalți oficiali au menționat că Summitul va reprezenta un bun prilej pentru transmiterea unui mesaj de unitate, consens și coeziune din partea statelor membre.

Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, domnul Giuseppe Conte, a constituit un bun prilej de reconfirmare a relației bilaterale excelente dintre cele două state. De asemenea, cei doi înalți oficiali au subliniat consolidarea relaţiilor economice între cele două state, valoarea schimburilor comerciale înregistrând în prezent cea mai ridicată valoare din ultimii zece ani, Italia fiind unul dintre partenerii economici strategici ai României.

In aceeasi zi Președintele Klaus Iohannis a depus o coroana de flori, la placa comemorativă dedicată domnitorului Alexandru ioan Cuza.

Unul dintre lideri comunitati romanesti Leontin Cojocea in scurta discutie avuta cu domnia sa adresat : “Domnule presedinte, mulțumindu-va pentru onoara conferinta, noua romanilor din Toscana, m-as bucura daca atunci cand si noi, la rândul nostru, venim la București, sa fim primiți si ascultati cu același respect cu care noi romanii din Florenta, dar si din alte orașe ale lumii, ii primim si ii ascultam pe politicienii romani veniți din Romania. Cetatenii romani din strainatate merita respectul si atenția cuvenita. Nu sunt doar numere si nu sunt doar voturi. Sper sa pot avea onoarea de a putea discuta cu dumneavoastră si la București !”

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioare, nuntă şi în aer liber

Leontin Cojocea13 ore ·  Cu ocazia depunerii unei coroane de flori, la placa comemorativă dedicată domnitorului Cuza, astazi la Florenta, am avut onoarea si plăcerea de a-i adresa un mesaj direct președintelui României, domnului Klaus Iohannis, in scurta discutie avuta cu domnia sa: “Domnule presedinte, mulțumindu-va pentru onoarea conferita, noua romanilor din Toscana, m-as bucura daca atunci cand si noi, la rândul nostru, venim la București, sa fim primiți si ascultati cu același respect cu care noi romanii din Florenta, dar si din alte orașe ale lumii, ii primim si ii ascultam pe politicienii romani veniți din Romania. Cetatenii romani din strainatate merita respectul si atenția cuvenita. Nu sunt doar numere si nu sunt doar voturi. Sper sa pot avea onoarea de a putea discuta cu dumneavoastră si la București !”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns