Meniu principal

Peste 700 de rachete trase din Fâșia Gaza asupra Israelului, 4 civili uciși

Peste 700 de rachete au fost trase de sâmbătă dinspre Fâșia Gaza către Israel, dintre care 200 au căzut în zone populate. Ca răspuns, armata israeliană continuă să vizeze sute de poziții teroriste ale Hamas și Jihadului islamic în Gaza.

Zahal, armata israeliană, a confirmat că a ucis în mod punctat un comandant Hamas, care a fost responsabil pentru distribuirea de fonduri iraniene organizațiilor teroriste.
Un rabin, în vârstă de 23 de ani, lovit de un tir de rachete în Ashdod, a murit duminică seara din cauza rănilor. Alți doi civili israelieni au murit duminică. Zaid al-Hamamdeh, 50 ani, rezident al unui sat de beduini din Neghev, a fost ucis atunci când o rachetă a lovit o fabrică în Ashkelon. Un alt israelian, Moshe Feder, de 67 de ani din Kfar Saba, a fost ucis lângă vehiculul său de către o rachetă rusă anti-tanc lângă Sderot.
Mai mult decât atât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Moshe Agadi, 58, un israelian din Ashkelon, grav rănit de schijele unui obuz care a explodat în fața casei sale, a murit câteva ore mai târziu la spital Barzilai din localitate.
Mai mult de 130 de persoane au fost primite între sâmbătă și duminică în spitalele israeliene, unii răniți când fugeau către adăposturi, dar cei mai mulți au fost victime ale atacurilor de panică. 
Uniunea Europeană a cerut ”stoparea imediată” a tirurilor de rachete împotriva Israelului, iar SUA a declarat că sprijină ”dreptul’ Israelului la autoapărare”. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns