Meniu principal

Norvegia: Teroriștii neo-naziști au furat o ambulanță și au strivit pietoni, inclusiv doi copii gemeni

Doi copii gemeni se numără printre cele cinci persoane rănite de teroriști înarmați care au deturnat o ambulanță în Oslo.

Un bărbat de 32 de ani și o femeie de 25 de ani „cunoscută a face parte din extrema dreaptă” au fost arestați și acuzați de tentativă de omor și respectiv deținerea unei arme de foc.
Timp de 15 minute, teroriștii au pornit o cursă nebună pe trotuare ăn mașina furată și au zdrobit o familie, inclusiv o femeie care transporta doi gemeni în vârstă de 7 luni într-un cărucior și un cuplu în vârstă înainte ca poliția să deschidă focul, nereușind însă să-i oprească.
Potrivit unor surse locale, teroriștii au fost arestați atunci când au apărut alte ambulanțe, care au blocat vehicolul.

Mass-media norvegiană a sugerat că șoferul a fugit pe jos și era în posesia unei arme de foc.

În interiorul ambulanței furate, poliția a găsit o mitralieră, o pușcă și „cantități mari” de stupefiante.
“Ceea ce vedem acum, care este extrem de grav și nefericit, este că autorul, conform observațiilor martorilor, a condus vehiculul pe trotuar pentru a lovi victimele la întâmplare”, a declarat șeful adjunct al poliției, Johan Fredriksen, la o conferință de presă.
Norvegia a fost victima mai multor atacuri teroriste ale extremiștilor de dreapta, inclusiv atacurile lui Anders Behring Breivik în iulie 2011, care au ucis 77 de persoane.
Cu toate acestea, nu au fost efectuate atacuri teroriste musulmane pe pământ norvegian. (Daniel Segal / Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns