Meniu principal

Năstase a mers la cozile de la Leușeni: Toți cei care vin acasă trebuie să știe că sunt bine veniți

Ministrul de Interne Andrei Năstase a fost duminică la Vama Leușeni, acolo unde s-au format cozi ca urmare a venirii a unui mare de moldoveni plecați peste hotare în concedii.

El a solicitat Poliției de Frontieră să suplimenteze la maximum numărul de artere de control și numărul de personal, dar și să evalueze funcționalitatea programelor informatice corespunzătoare.

„Numeroasa noastră Diasporă care susține alte sute de mii de familii rămase acasă, merită să fie respectată și apreciată, nu să aștepte cu orele în punctele de frontieră! În acest sens vom conlucra și cu colegii din România pentru a identifica modalități de a reduce timpii de așteptare pe ambele maluri ale Prutului. Toți cei care vin acasă trebuie să știe că sunt bine veniți. Iar autoritățile publice responsabile trebuie și vor colabora în mod loial pentru eliminarea imposturii, sabotajului, birocrației excesive și a tuturor schemelor ilicite. Vor munci întru binele cetățeanului și nu împotriva lui. Altfel, vor cădea capete…”, a menționat Năstase.

Timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei cu România au crescut considerabil în ultimele zile, în condițiile în care a început perioada concediilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns