Narcis Matache, primul român afirmat în politica daneză, se implică într-un proiect pentru tineri

APDA, 22 ianuarie 2018 – «Împreună cu un grup de tineri români din Bruxelles, Paris, Aalborg, Cluj şi Bucureşti, am format “Grupul de Iniţiativă Grigore Gafencu”, care are drept scop unic adunarea de resurse umane pentru a lansa “Tineri Europeni România / Young Europeans România”.

Scopul “Tineri Europeni România” este de a menţine România pe calea europeană, şi de a aduna tineri românii din lumea întreagă care îşi doresc o Românie Europeană sub aceeaşi umbrelă. Pe 21 Aprilie vom avea Adunarea Generală Constitutiva la Bucureşti, şi acuma încercam să găsim cât mai multe persoane interesate care să participe. Pagina noastră de facebook are adresa www.facebook.com/tinerieuropeni», ne-a declarat Narcis Matache.

Narcis George Matache, 27 de ani, stabilit în Danemarca, a candidat la alegerile Consiliului Regional din Jutlandul de Nord. La alegerile care au avut loc în 21 noiembrie au fost alese 98 de consilii municipale și cinci consilii regionale în Danemarca. Narcis a candidat pe listele Partidului Social Democrat (Socialdemokraterne) în Region Nordjylland (Regiunea Nord Danemarca sau Jutlandul de Nord).

A obținut 636 de voturi, insuficiente pentru un loc în Consiliul Regional, dar oricum un rezultat onorabil. (S.C.)

http://diasporaazi.ro/primul-roman-in-politica-daneza-narcis-george-matache-candidat-in-jutlandul-de-nord-viitorul-este-realizarea-unei-federatii-europene/