Meniu principal

MISTERUL DIN SPATELE SORINEI,FETIȚA TÂRÂTĂ DE O PROCUROARE SPRE ADOPȚIA DIN SUA

Imaginile cu fetita de 8 ani din Baia de Arama care a fost luata cu lacrimi si tipete din casa femeii unde institutiile statului o plasasera si tarata de un procuror pentru a fi predata familiei adoptive au socat vineri,21.06.2019 Romania.

“Neavand domiciliul in Romania, cei doi nu au avut posibilitatea sa-si alega copilul pe care urmau sa-l adopte, astfel incat, in urma potrivirii dintre profilul lor psihologic si un copil greu adoptabil, inscris in Registrul National Pentru Adoptii, le-a fost oferita spre adoptie minora S.S., care anterior a purtat numele de L., in varsta la acea data de 6 ani si 11 luni. Minora se afla la acel moment in plasament la asistentul maternal profesionist S.M.”, explica Parchetul General intr-un comunicat.

Minora a opus rezistenta, deoarece, in permanenta, i s-a inoculat de catre familia numitei SM ca parintii adoptivi ar putea sa-i faca rau. Procurorul de caz a predat-o pe minora parintilor adoptivi care impreuna cu psihologul si asistentul social au mers la IML Craiova unde aceasta a fost examinata”, mai arata comunicatul.

De ce atat de mare interesul autoritatilor romane pentru ca exact aceasta fetita,Sorina, sa fi ajuns in  SUA?

Statul American a facut gratuit copiiilor din centrele de plasament din Romania teste de sange  si asa a fost descoperita grupa de sange a Sorinei.In procesul de adoptie a fost implicata o armata de persoane inclusiv Ministrul Sanatatii din Romania si SRI ,niciodata un proces de adoptie nu s-a derulat asa de repede precum in cazul Sorinei.

Parintii adoptivi din America lucreaza pentru Institutul de Medicina din SUA.

Se presupune ca Sorina este purtatoarea unei grupe rare de sange nou descoperita, Grupa HHH, o grupa ce o detin doar 3 persoane in lume, fetita de 8 ani din Romania fiind a patra persoana in lume cu aceasta grupa sange .Grupa HHH ar fi o adevarata comoara in tratarea unor boli rare.Aceasta grupa de sange este tinuta inca in secret si nu a fost publicata oficial.

Daca Sorina doneaza sange de exemplu bolnavilor de leucemie ,atunci sangele s-ar regenera si bolnavii s-ar vindeca de leucemie pentru totdeauna.Aceasta grupa de sange ar trata si alte boli rare .Fiind purtatoarea acestei grupe de sange ,Sorina ar putea dona oricui dar nu ar putea primi decat de la o persoana cu HHH.

Grupa de sange HHH ar fi predecesoarea grupei deja descoperita in 1952 numita „Sangele Bombay” HH.

Cele mai rare grupe de sânge. Grupa HH sau sângele Bombay Potrivit „The Hindu”, cea mai rară grupă de sânge se numeşte „sângele Bombay” (HH). Este un tip de sânge în afara sistemului standard ABO, iar în lume se găsesc doar câteva zeci de persoane cu acest tip de grupă.
Diferența cheie între grupul sanguin Bombay și grupul sanguin O este asta grupul de sânge din Bombay nu are antigeni H pe celulele roșii din sânge, dar conține anticorpi H în timp ce grupul sanguin O are antigeni H, dar nu conține anticorpi H.

Grupul de sânge din Bombay (grupul de sânge HH) este una dintre cele mai rare grupuri de sânge prezente doar în 4 milioane de persoane din lume. Este un nou grup de sânge descoperit în Bombay în anul 1952. Prin urmare, numele acestui grup de sânge este “grupul de sânge din Bombay”. Spre deosebire de alte grupuri de sânge, acest grup de sânge nu are antigen H. Prin urmare, nu există antigeni A și B și de asemenea antigeni H prezenți în celulele roșii din sângele persoanelor care au acest grup de sânge.

Grupul de sânge Bombay și grupul sanguin O sunt două grupuri de sânge. Ambele grupe de sânge nu au antigeni A sau B. Prin urmare, testele de sânge uzuale misdiagneze rezultate similare pentru ambele tipuri de sânge. Deci, grupul de sânge din Bombay este deseori confuz cu grupul de sânge O. Dar există o diferență majoră între grupul de sânge Bombay și grupul sanguin O. Aceasta este prezența sau absența antigenului H. O grupa de sange contine antigen H, in timp ce grupul de sange din Bombay nu-l contine. Prin urmare, prin efectuarea unui test specific pentru antigenul H, aceste două grupuri de sânge pot fi ușor identificate una de alta. Acest lucru este cu adevărat important în transfuzia de sânge pentru a preveni reacțiile hemolitice de transfuzie.

Ion Dumitru

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns