Luxemburg, tradițiile, mâncărurile, vinurile și destinațiile turistice românești la ”Fête de l’Europe”

APDA, 16 mai 2018 – Ambasada României în Luxemburg a organizat standul României în cadrul ediţiei din 2018 a Fête de l’Europe, eveniment desfăşurat în centrul Luxembourg-Ville.

Vizitatorii standului au făcut cunoştinţă cu tradițiile, mâncărurile, vinurile și destinațiile turistice românești prin intermediul obiectelor tradiționale expuse (costume populare, obiecte de lemn lucrate manual), mâncărurilor și vinurilor tipice, cărților și broșurilor despre istorie și turism. O mare varietate de articole promoționale a fost oferită publicului larg (pixuri, tricouri, insigne, accesorii pentru calculator şi birou, sacoşe).

Standul României a fost vizitat şi de oficialii luxemburghezi prezenţi la Fête de l’Europe, dintre care Prim-ministrul Xavier Bettel, Preşedintele Comisiei de politică externă şi afaceri europene din Camera Deputaţilor a Luxemburgului, Marc Angel, şi numeroşi ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene.

Ambasada mulţumeşte, pe această cale, autorităţilor luxemburgheze care au făcut posibil această sărbătoare a familiei europene, celor care au participat la organizarea standului României, în special Institutului Cultural Român din Bucureşti, Ministerului Turismului, Muzeului Naţional al Satului «Dimitrie Gusti », magazinelor româneşti din Luxemburg şi tuturor celor care au vizitat standul României.

Ionică Armanca