Los Angeles, seară culturală dedicată sărbătoririi Zilei Europei și Zilei Independenței României în anul Centenarului Marii Uniri

APDA, 16 mai 2018 – Consulatul General al României la Los Angeles a oferit reprezentanților autorităților locale, corpului consular acreditat la Los Angeles, reprezentanților mediului de afaceri american și comunității româno-americane o seară culturală dedicată sărbătoririi Zilei Europei și Zilei Independenței României în anul Centenarului Marii Uniri, la împlinirea a 141 de ani de la Proclamația de Independență a României din 9 mai 1877.

Evenimentul, care a avut loc la Egyptian Theater situat în 6712 Hollywood Boulevard din Hollywood, a constat într-un spectacol de modă oferit pe covorul roșu de creatorii români Maria Lucia Hohan, SYLAND și Eva Culture.

În continuarea spectacolului de modă a avut loc vizionarea filmului românesc POROROCA, proiecție care a rulat în cadrul Festivalului de Film European Starring Europe, seara României fiind și seara finală a festivalului care își închide porțile chiar de Ziua Europei, după șapte seri remarcabile de film european la Hollywood.

Cu această ocazie, consulul general al României la Los Angeles, domnul Cosmin Dumitrescu, a oferit o recepție oficială celor prezenți.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Anastasia Beverly Hills, Quantakinnetic Holdings LLC, Simona & Adrian Bot, Ask Dr. Sanda, Aqua Carpatica, Stefania Magidson – Blue Heron Foundation, Honey & Be, Jacob Segal și Alexandra Nichita.

Consulatul General al României la Los Angeles adresează mulțumiri tuturor celor menționați, care au făcut posibilă organizarea evenimentului de promovare la Los Angeles a  istoriei și culturii României și a antreprenorilor români din arta vestimentară. Mulțumiri speciale sunt îndreptate către Eva Culture și Aura Cercel, precum și pentru Viitorul Român Society.

Sorin Cehan