Meniu principal

Italia. Modificări în Codul Rutier: două luni fără permis cei care conduc vorbind la telefon, parcări gratuite…

M5S (Movimento 5 Stelle) și Lega, cele două partide aflate la putere în Italia, s-au pus de acord pentru noi modificări ale Codului Rutier (codice della strada ) pe care le-au trimis spre vizionare tuturor grupurilor parlamentare. Astfel că, luna viitoare, acestea vor ajunge în Parlament și la Comisia Transporturi. 

Iată noile modificări propuse de Guvern:

Cei care vor fi surprinși conducând și utilizând «smartphone, computere portabile, notebook, tablet și dispozitive asemănătoare care să ducă chiar și temporar la îndepărtarea mâinilor de pe volan, vor fi sancționați nu cu amenzi de la 161 la 467 euro, cum era până acum, ci de la 422 la 1.697 € și suspendarea permisului de la 7 zile până la două luni.   Dacă aceștia vor comite, în viitorul apropiat, aceleași abateri, vor fi amendați cu sume între 644 și 2.588€, suspendarea permisului de la una la 3 luni și pierderea de la 5 la 10 puncte pe permisul de conducere.

OPRIREA INTERZISĂ

Două puncte de pe permis le sunt luate celor care parchează/opresc pe spațiile destinate încărcării mașinilor electrice, patru celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap sau pe trotuare. În plus, acestora se vor aplica amenzi cuprinse între 161 și 647€. LA fel, cei cau motorete/motociclete care comit aceste infracțiuni, vor fi amendați cu sume de la 80 la 328 €.

CRESC CONTROALELE

Crește numărul controalelor din partea forțelor de ordine. Folosirea stupefiantelor și etnobotanicelor vor putea fi controlate prin prelevarea probelor de salivă. Cine refusă să se supună cotrolalelor și prelevării salivei vor fi sancționați cu amenzi între 422 și 1.697 euro.

Bicicletele vor putea circula pe străzile destinate transportului. Înaintea semafoarelor și a intersecțiilor va exista o linie de oprire avansată denumită «casa avanzata». Acestea vor fi realizate doar pe străîzile unde circulația este consimțită la viteze de maxim 50 km/oră și vor fi puse la o distanță de cel puțin trei metri față de linia de oprire a mașinilor.

BICICLETE ÎN AUTOBUZE

1. Autobuzele de închiriat vor fi dotate cu sisteme de poziționat bicicletele.

2. Ambulanțele vor putea transporta, odată cu cel îngrijit, și un însoțitor

3. Se elimină plata autostrăzilor de către mașinile cu numere CRI (Croce Rossa Italiana), mașinile altor instituții de amblanță, ale Protecției Civile și organizațiilor de voluntariat.

4. Abolirea  taxei de „bollo” pentru mașinile istorice

5. Spațiile destinate ambulanțelor vor fi vopsite în roșu

PARCĂRI

1. Parcări gratuite, delimitate în culoare roz, pentru mașinile conduse defemei gravide și cele care au un copil sub 1 an

2. Se elimină obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire pe timp de zi

3. Crește perioada de valabilitate a permisului provizoriu (foglio rosa) până la 12 luni. 

4. Scuterele de 125 cc vor putea circula pe autostrăzi

5. Pe străzi vor fi afișate mesaje sociale și de sensibilizare

6. Lumina galbenă a semafoarelor va avea o durată limitată la maxim 5 secunde.

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
    12
    Shares


Lasă un răspuns