Meniu principal

În Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a onorat Tricolorul în cadrul unei ceremonii festive dedicate Zilei Drapelului de Stat, care a avut loc la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS). Conform unui comunicat emis de Guvernul Republicii Moldova, premierul a menționat că drapelul este un simbol al independenței, al suveranității noastre și al valorilor naționale.

„Strămoşii noştri ne-au demonstrat că pentru a ridica Drapelul sus trebuie să te ridici din genunchi. Am încercat să ne ridicăm la înălțimea și demnitatea tricolorului. Cel puțin în ultimii 3 ani, am stat în picioare şi cu capul sus: de la tribuna ONU am cerut retragerea militarilor străini de pe teritoriul țării. Am reușit, pentru prima dată, să controlăm integral frontiera de stat, inclusiv pe segmentul central și am spus clar că interesul cetăţeanului şi interesul național este mai presus de toate”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului de la Chișinău a precizat că Drapelul reprezintă, de fapt, demnitate, unitate și curaj; el veghează continuu asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează calea spre un viitor prosper.

„Patriotismul înseamnă să renunți la propriile dorințe în favoarea a tot ceea ce înseamnă acest drapel. Este o lecție pe care, cu siguranță, politicienii ar trebui să o învețe. Să învețe să privească în viitor, să învețe să dea dovadă de mai multă unitate, dedicație și dragoste de țară”, a subliniat Filip.

La 27 aprilie 1990, tricolorul a fost pentru prima dată arborat pe clădirea Parlamentului, exprimând voința cetățenilor care au cerut revenirea la valorile naționale.

Sursă foto: gov.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns