Meniu principal

Guvernul Orban pregătește o ordonanță de urgență prin care două bănci austriece, BCR și Raiffeisen, vor fi scutite de plata a 1,3 miliarde de lei

Marți seară, fostul ministru al Muncii din vremea PSD, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat pe facebook că Guvernul Orban pregătește o ordonanță de urgență prin care două bănci austriece, BCR și Raiffeisen, vor fi scutite de plata a 1,3 miliarde de lei, datorați la bugetul statului. Târziu în noapte, însă, purtătorul de cuvânt al executivului a spus că s-a amânat adoptarea respectivei OUG, pe motiv că nu are toate avizele necesare.

„Circul de stat s-a mutat la Palatul Victoria! Se dă o ordonanță pe sfertul de oră, fără să fie avizele necesare, lucrată pe genunchi de angajații ministerelor aduși de acasă ca să lucreze noaptea ca hoții! Au aprobat și scutirea băncilor de 1,3 mld lei, bani datorați statului ca urmare a unor hotărâri judecătorești. Nu mergeți după fentă! Nu clienții trebuiau să plătească, aceea e altă poveste, ci băncile!”, a scris fostul ministru al Muncii Olguța Vasilescu, marți, pe Facebook.
Olguța Vasilescu l-a menționat pe directorul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, cel care a participat la protestele anti PSD din 2017.
„Printre cele scutite e și una al cărei director sărea în piață ca mingea, alături de angajații săi, la protestele contra guvernelor PSD. Acum își primește plata, că doar nu îngheța ca fraierul pentru principii! Vedeți?Dacă nu au venit și copiii să țipe să plece PSD, nu merită alocații! Cică nu au bani pentru alocații și pensii și autostrăzi! Bine ca au pentru bănci!”, a mai scris Olguța Vasilescu.

Conform senatorului Daniel Zamfir, din datoria de 300 de milioane, 250 aparțineau austriecilor de la BCR și „doar” 50 de milioane erau ai Raiffeisen.  De remarcat este că economistul Bogdan Glăvan(PNL) critica Raiffeisen Bank din cauza politicilor sale, dar acum când este la Guvernare este liniște.

 Raiffeisen Bank a fost principalul sponsor al evenimentului „Transylvania Awards 2018”, ce a fost promovat cu ajutorul așa-zisului steag al „Transilvaniei independente”, după cum informa ActiveNews la vremea respectivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns