Meniu principal

GABRIEL BEBEȘELEA, CUCEREȘTE VIENA

Duminică, 8 decembrie 2019, în Sala de Aur a Musikvereinului vienez, locul unde o lume întreagă privește în fiecare început de an un regal muzical, transmis de zeci de televiziuni, celebrul dirijor român, Gabriel Bebeșelea, a repurtat un succes eclatant, interpretând capodopere ale muzicii simfonice, semnate de compozitori precum: Wolfgang Amadeus Mozart, Piotr Ilici Ciaikovski și Gustav Mahler. O sală plină până la refuz, cu spectatori veniți din toate colțurile lumii, au aplaudat minute în șir recitalul oferit de Orchestra Simfonică din Ostrava, avându-l la pupitru pe acest nou George Enescu al românilor, un genial muzician, al cărui talent este recunoscut și apreciat în marile capitale ale lumii, fiind invitat să dirijeze prestigioase ansambluri simfonice.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi interior

Orice tânăr muzician visează să apară pe scena acestui templu al muzicii, dar nu oricine reușește să obțină laurii succesului, așa cum a făcut-o în seara de duminică maestrul Gabriel Bebeșelea. Românii prezenți în sală la acest spectacol, nu puțini, au nutrit un sentiment de mândrie, fiind martorii unui șuvoi de aplauze și ovații binemeritate, culese de uimitorul dirijor, aflat în plină ascensiune în ultima perioadă. Asemenea marelui său predecesor, George Enescu, maestrul Bebeșelea dă dovadă de o precocitate ieșită din comun, aproape de neimaginat la un tânăr de vârsta sa. Absolvent cu magna cum laude a unor prestigioase instituții de învățământ muzical din țară și din străinătate, Gabriel Bebeșelea este copleșit de numărul mare de invitații la evenimente, spectacole și recitaluri, cărora trebuie să le facă față, încât fiecare minut este drămuit la maxim. Astfel încât, mare ne-a fost mirarea și bucuria de a-l avea lângă noi, de a discuta pe marginea încheiatului concert, de a ne da autografe și de a se fotografia alături de grupul de prieteni români, la terminarea spectacolului. Ovaționat la intrarea în holul Hotelului Imperial de către oaspeții străini care au remarcat prezența maestrului printre cei prezenți, Gabriel Bebeșelea se pregătea de odihnă, fiindcă acest sfârșit de an îl va găsi zburând dintr-o capitală spre alta a continentului, acolo unde marile scene ale lumii îl au ca invitat.

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Ne face o mare cinste să avem aici la Viena asemenea reprezentanți geniali ai artei interpretative, care arată potențialul și valoarea școlii muzicale românești, reușind să cucerească inimile a mii și mii de melomani.

Gabriel Bebeșelea, un geniu al secolului XXI, a repurtat un imens succes, în orașul muzicii: Viena. Vă mulțumim, maestre, în numele tuturor celor care vă admiră și prețuiesc.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns