Meniu principal

Eurovision 2019: Superstarul pop Madonna a ajuns în Israel

Superstarul pop Madonna a aterizat marți seara în Israel în onoarea celei de-a 64-a ediții a concursului Eurovision 2019.

În cursul zilei de marți, ea și-a explicat decizia de a se prezenta la concurs săptămâna aceasta, spunând că va apăra în continuare drepturile omului și speră să vadă ”o nouă cale spre pace”. 
Madonna va evolua sâmbătă în timpul finalei Eurovision din Tel Aviv. Acest eveniment a generat solicitarea de boicoturi de partea activiștilor pro-palestinieni care doresc ca societățile, artiștii sau guvernele să se retragă din Israel. 
Concursul Eurovision reunește muzicieni din mai mult de 40 de țări și a fost vizionat anul trecut de aproximativ 189 de milioane de spectatori în aproximativ 50 de țări europene. 
În primele declarații despre decizia ei de a cânta la eveniment, Madonna spusese deja că este un susținător al tuturor drepturilor omului.
“Nu voi cânta niciodată după opțiunile politice ale vreunei persoane și nici nu voi opri lupta împotriva încălcărilor drepturilor omului oriunde s-ar întâmpla în lume”, a spus ea.
„Inima mi se rupe de fiecare dată când aud de pierderea de vieți nevinovate în această regiune și violența care se perpetuează atât de des pentru a servi scopurilor politice ale celor care profită de pe urma acestui conflict“, a subliniat Madonna.
Starul american și anturajul său de 135 de oameni se află în Israel datorită filantropului miliardar israeliano-canadian Sylvan Adams, care a finanțat o mare parte a deplasării celebrei cântărețe la Tel Aviv. 
„Am investit în contractul cu Madonna pentru ca ea să vină. Apoi a urmat un alt acord între echipa ei producție și cea a Eurovision“, a declarat filantropul.
Prima semifinală a concursului a avut loc marți seara. Următoarea va avea loc joi, iar marea finală se va desfășura pe 18 mai.
Concursul a avut loc de două ori în Ierusalim în 1979 și 1999. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns