Meniu principal

Europarlamentare: Ambasada României la Chișinău vine în ajutorul alegătorilor

Sursă imagine: philenews.com

Ambasada României în Republica Moldova anunță că a realizat secțiunea „Alegeri Europarlamentare”, disponibilă aici, unde cetățenii români care intenționează să voteze la secțiile de votare care vor fi organizate în afara țării pot găsi informații de interes privind procedura de votare în străinătate, atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe (MAE) și actele normative în vigoare aplicabile la alegeri.

Lista secțiilor de votare din străinătate va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înaintea datei alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 și Hotărârii de Guvern nr. 81/2019.

Secțiunea dedicată alegerilor europarlamentare va fi actualizată constant.

Ministerul Afacerilor Externe al României recomandă cetățenilor români care se află sau călătoresc în străinătate să se informeze asupra procesului de votare și să își verifice din timp documentele de identitate românești, pentru a-și putea exercita astfel dreptul de vot în cele mai bune condiții.

În perioada 23-26 mai curent, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfășura duminică, 26 mai. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când  sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European.

Sursă imagine: philenews.com

  • 28
  •  
  •  
  •  
  •  
    28
    Shares


Lasă un răspuns