Dragnea a vândut PSD-ul, PNL revine la guvernare!

APDA, 16 ianuarie, 2018 – Consiliul Național Executiv al PSD întrunit azi, a făcut ca Dragnea, împreună cu aliații săi, majoritatea cu probleme de natură penală, să îl provoace pe primul-ministru Tudose să demisioneze. Adevărul din cadrul acestui Consiliu este că, lui Tudose i s-a propus formarea unui guvern mixt, în care PSD să nu mai aibă nici un rol, iar, acesta refuzând i s-a retras sprijinul politic, inevitabil, acesta, părăsit de colegii cu probleme penale din partid, a demisionat.

Dragnea, cel care de la investirea primului guvern PSD-ist după câștigarea alegerilor din 2016 nu a făcut altceva decât să încerce prin toate modalitățiile posibile să încline soarta dosarelor pe care le are în favoarea sa, ba prin încercarea de a modifica legea justiției, ba prin te mai miri ce tertipuri, a ajuns la o înțelegere cu cei care conduc frâiele DNA-ului, această formă nouă de securitate din România, iar ca preț pentru libertatea lui a fost Guvernul României.

Astfel, noul guvern va avea un prim-ministru tehnocrat, va fi format din PNL, USR, ALDE și UDMR, susținut de cei cu probleme penale din PSD. Reușita lui Dragnea de a distruge un partid aflat la guvernare și votat aproape de majoritatea românilor care și-au exercitat acest drept în toamna lui 2016 se datorează exclusiv fricii sale de încă o condamnare, fapt care, a dus în această seară inclusiv la vânzarea PSD-ului.

Slugărnicia aliațiilor lui Dragnea din PSD este de înțeles. Tuturor le este frică de condamnări, de pușcărie. Doar așa se poate explica faptul că încercarea de a se salva pe ei a dus atât de departe încât să poată renunța la tot ce s-a construit în acest partid, doar pentru ca și conducătorului suprem să nu i se întâmple nimic rău.

Deși surse demne de încredere au declarat că și Dragnea și-a rezervat loc pe insulă lângă Mazăre, se pare că lui, totuși, încă îi priește aerul de București și își joacă cărțile până la ultima.

Putem spune, fără a greși cu nimic, Dragnea, în această seară a îngropat PSD-ul. Sau l-a vândut. La fel și cu voturile lor. Deși, cel mai trist este, totuși, faptul că efectiv și-a bătut joc, fără nici cea mai mică urmă de repulsie, de cei care au votat în 2016 PSD. Și nu au fost puțini.

Se impune totuși o întrebare la final: ce fel de muncă ar trebui să depună cei fără probleme de natură penală din partid pentru a recâștiga la tot ce Dragnea a reușit în mai puțin de doi ani să dea cu piciorul?

Ionică Armancă