Cunoscut blogger spaniol: ”Românii pe care i-am întâlnit m-au impresionat prin capacitatea de a se adapta și prin hărnicie”

APDA, 9 aprilie 2018 – Silvia Puyal este persoana care se ascunde în spatele Blogssipgirl, blogger cunoscut din Zaragoza, organizatoare de evenimente și o iubitoare de cultură și frumos. Silvia a declarat că admiră comunitatea românească din Zaragoza.

«Organizez evenimente și gestionez rețele sociale. De asemenea, sunt blogger, îmi place să mă mișc în această lume a  rețelelor sociale și să colaborez la mii de proiecte. Îmi place moda și bunul gust, îmi plac plăcerile mici, cum ar fi mersul pe jos și bucuria de a fi alături de familia și prietenii mei. Sunt extrem de timidă, de aceea Blogssipgirl este alter ego-ul meu.», a declarat ea pentru Gazeta de Spania.

În blogul tău vorbești despre Zaragoza. Ce face acest oraș atât de interesant și cum contribui tu la promovarea lui?

«Toate colțurile orașului ascund întâmplări, numărul mare de activități, expoziții, evenimente care sunt făcute și care devin din ce în ce mai cunoscute, dau orașului farmecul de care vorbesc în scrierile mele. Sunt mândră să fiu redactor in blogul MadeinZaragoza, care face o treabă excelentă de promovare a orașului, a micilor afaceri de artizanat, care, după părerea mea sunt niște războinici mici cu idei foarte mari.»

Ai avut experiențe și ai avut de-a face cu comunitatea românească?

«Din ce mi s-a povestit și din ce se vede și pe stradă, în Zaragoza trăiește o comunitate foarte mare de români. Cu câteva luni în urmă am întâlnit-o pe Luz, model și cosmetician, o persoană minunată, dulce, foarte harnică și formală. Ea mi-a propus să colaborez într-o paradă de modă organizată de SerQual Event, care a avut loc la Discoteca Gala, un punct de întâlnire pentru români.

Misiunea mea a fost de a prezenta evenimentul, o experiență pe care nu o mai  trăisem, iar rezultatul a fost foarte bun, m-am simțit foarte bine primită de toți. Tot în cadrul acestui eveniment am cunoscut-o pe Smaranda, make-up artist, comercianții participanți ca Etiquette, proprietarii localului … totul a fost minunat . Această experiență am transmis-o în blog.

De asemenea, am mai avut contact și cu alți români, Manu și familia lui care dețin un bar “La Taberna de Manu” și alțíi. Trebuie să recunosc că sunt toți oameni buni, harnici, cinstiți și mă impresionează capacitatea de a se adapta la orașul, țara și obiceiurile noastre.»

Cătălin Serbu