Meniu principal

Copiii români din Cernăuți mai pot fi înscriși la grădinița „Grâurel”. Post vacant de educator cunoscător de limba română

Copiii români din regiunea Cernăuți mai pot fi înscriși în cele două grupe cu procesul de instruire în limba română din cadrul grădiniței „Grâurel”, care începe să funcționeze începând cu data de 2 septembrie. Grupele încă pot fi completate pe parcursul săptămânilor viitoare.

De asemenea, grădinița a anunțat că este în căutarea unui educator cunoscător de limba română, care să lucreze în grupa mică. Părințiicare doresc să înscrie copilul lor (cu vârsta de 2-6 ani) la această grădiniță nouă din centrul orașului Cernăuți, dar și educatorii care vor să activeze în cadrul acestei instituții preșcolare de învățământ sunt rugați să sune la telefonul 0951888952 (Victor Bojescu) pentru a afla mai multe detalii, potrivit unui comunicat de presă al Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.

Agenția BucPress amintește că deschiderea acestei grădinițe a devenit posibilă datorită eforturilor mediului asociativ românesc, diplomaților români acreditați la Cernăuți și părinților, care au cerut deschiderea unei grădinițe românești în vechea urbe bucovineană. Până acum a existat o singură grupă de copii români la grădinița nr. 1. Un pas înainte, ca rezultat al numeroaselor demersuri și inițiative, este inaugurarea grădiniței nr. 54, unde vor fi educați zeci de copii români. Grădinița este nouă, fiind cheltuiți din bugetul orașului și statului peste 16 milioane de grivne pentru reconstrcuție și dotare.

Scriitorul Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, a comunicat pentru Agenția BucPress, că românii din Cernăuți au tot cerut o grădiniță românească în centrul orașului, însă deocamdată, ca un prim pas, „salutăm deschiderea grădiniței „Grâurel” și vom continua demersurile și inițiativele pentru inaugurarea în perspectiva anilor a unei sau mai multe instituții preșcolare doar cu grupe românești”.

Agenția BucPress

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns