Meniu principal

Blocul ACUM, gata să o voteze pe Greceanîi în funcția de speaker; În ce condiții se va întâmpla asta

Deputații blocului ACUM „Platforma DA și PAS” sunt gată să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Anunțul a fost făcut de reprezentanții blocului după a doua rundă de discuții cu PSRM.

„Cu referire la a doua rundă de discuții cu PSRM, Blocul ACUM reiterează că este dispus să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM-ului, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM la prima etapă este garanția adoptării acestui pachet de legi”, susțin reprezentanții blocului ACUM.

Anterior socialiștii au declarat că Zinaida Greceanîi este candidatul lor la funcția de președinte al Parlamentului.

După cea de-a doua rundă de negocieri, socialiștii anunțau că insistă ca funcția de speaker să le revină lor.

„Suntem o forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni. Noi am consultat fracțiunea și am decis că nu putem ceda funcția de speaker a Parlamentului. Într-o țară parlamentară cei care au acumulat cele mai multe voturi trebuie să aibă funcția de speaker și vom insista în continuare pe ea”, a declarat Zinaida Greceanîi.

De menționat că, o decizie privind crearea unei majorități parlamentare trebuie să fie luată săptămâna aceasta, în condițiile în care la 9 iunie ar urma să fie dizolvat Legislativul dacă activitatea sa nu va fi deblocată.

Cotidianul.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns