Meniu principal

Armata israeliană a dejucat un atac și o tentativă de răpire a unui soldat la frontiera cu Fâșia Gaza

Ziarul palestinian ”Al Quds”, cu sediul în Ierusalim, a raportat duminică că o forță Zahal (armata israeliană, n.r.) a arestat un cioban din Gaza lângă zona de construcție a gardului din nordul enclavei palestiniene, care intenționa să realizeze un atac de răpire la frontiera cu Gaza.

În timpul interogatoriului său, a devenit clar că păstorul era un terorist aoarținând Jihadului islamic care venise să atace zona pentru a răpi un soldat sau un angajat care lucra la gardul de frontieră.
Liderul Hamas, Yihya Sinwar, a avertizat Israelul la sfârșitul săptămânii că “dacă Fâșia Gaza este atrasă în război, vor suferi nu numai așezările din jurul Fâșiei Gaza, ci de asemenea, orașele israeliene Ashdod, Ashkelon și chiar Tel Aviv”.
”Degetele noastre sunt încă pe declanșator și vor rămâne acolo pentru a proteja poporul palestinian. Hamas va avea un scut și o sabie pentru poporul palestinian”, a subliniat Sinwar.
Așa cum a informat Anima News, miercurea trecută, ziarul palestinian Al-Quds a anunțat că fracțiunile Hamas și Jihad din Fâșia Gaza au decis să le ceară membrilor săi să nu mai utilizeze explozivi de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza.
În plus, s-a decis înghețarea atât a activităților “unității de hărțuire nocturnă” cât și lansarea de rachete asupra comunităților evreiești din jurul Fâșiei Gaza. (Anima News)

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share


Lasă un răspuns