Meniu principal

ALEGERI în Israel

Astăzi, marți, 09.04.2019, la ora 7:00, secțiile de votare s-au deschis în Israel. Deoarece alegerile nu sunt computerizate și numărarea voturilor se face doar manual, fiecare cetățean este strâns legat de o singură secție de votare. Se face o excepție pentru personalul militar, diplomați, pacienții spitalizați, prizonieri și persoanele cu handicap.

Toți cetățenii incluși în baza de date a Ministerului israelian de Interne până la data de 14 februarie a acestui an sunt incluși în listele de alegători înregistrați. Dacă nu ați primit un card cu numărul și adresa secției de votare prin poștă, puteți obține aceste informații pe site-ul Ministerului de Interne – trebuie doar să indicați numărul buletinului de identitatea (teudat zeut) și data emiterii.
În secția de votare veți primi un buletin albastru gol la prezentarea unui act de identitate. Aceasta ar putea fi un “teudat zeut”, un pașaport valabil (“darkon”) sau o licență de conducere israeliană.
Alegătorii intră în cabina de vot unul câte unul. Persoanele însoțitoare au voie să aducă cu ele doar persoanele care nu văd sau pe cele cu dizabilități, care nu pot face față fără ajutor din afară din cauza stării lor de sănătate.
Daca nu stăpâniți limba ebraică, scrieți dinainte simbolul partidului dvs. și luați hârtia cu voi (acest lucru este deosebit de important pentru cei care doresc să voteze unul dintre noile partide – in acest an acestea sunt excepțional de numeroase și neprevăzute). În cabină, vor fi prezentate 39 de cărți cu litere și o carte albă. O foaie goală fără înregistrare este considerată un buletin gol.
Secțiile de votare se vor închide la ora 22:00, iar rezultatele sondajului vor fi publicate imediat. Comisia electorală promite să calculeze rezultatele finale ale alegerilor joi, la prânz. (Anima News)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns